Ekonomi ‘Yeşil Mutabakat’ta son viraja yaklaştık’

‘Yeşil Mutabakat’ta son viraja yaklaştık’

03.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (GATHİB) organizasyonuyla Tekstilde Temiz Üretim ve Temiz Su Uygulamaları çalıştayı Gaziantep ve Kahramanmaraş’ta yapıldı. İki ilde gerçekleştirilen toplantılara tekstil sektöründe faaliyet gösteren çok sayıda firma katıldı.

‘Yeşil Mutabakat’ta son viraja yaklaştık’

EKONOMİ SERVİSİ - Çalıştayın Gaziantep ayağının açılış konuşmasında söz alan TİM Tekstil ve Hammaddeleri Sektör Kurulu Başkanı ve GAİB Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci, “Yeşil dönüşüm için çalışmalarımızı GAİB bünyesinde hızlandırmış bulunuyoruz. Biliyorsunuz Avrupa Yeşil Mutabakatı’nda son viraja yaklaşmış bulunuyoruz. Tekstil sektörümüz de bu yeni düzenlemelerden etkilenecek sektörler arasında yer almaktadır. Buraya gelen üyelerimize teşekkür ediyoruz. Lütfen buradan edindiğimiz bilgileri kendi tesislerimizde uygulayalım. Elimizden geldiğince çevreci ve yeşil bir dönüşümü ivedilikle hayata geçirelim” dedi.

Haberin Devamı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Su ve Toprak Yönetimi Daire Başkanı Mehmet İşcen de, “Ocak ayından itibaren yeni bir döneme başlayacağız. Firmalarımızın günlük uygulamalara bir an önce adapte olabilmesi Avrupa’yla olan ticaretin devamı için büyük önem arz ediyor” şeklinde konuştu.

GATHİB tarafından yoğun ilgiyle takip edilen etkinlikte kamu temsilcileri ve akademisyenler sunumlar yaptı. Yoğun ilgi gören çalıştay soru-cevap kısmının ardından sona erdi.