Ekonomi Yurt dışı telefonda 2 uzatma

Yurt dışı telefonda 2 uzatma

28.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Yurt dışında ikamet eden Türk vatandaşlarının beraberinde ülkeye getirdiği mobil cihazların kullanım süresinin 180 güne uzatılmasına yönelik düzenlemenin ayrıntıları belli oldu.

Yurt dışı telefonda 2 uzatma

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 1 Mart 2024’te yürürlüğe girecek olan düzenlemenin ayrıntılarını anlattı. Düzenlemenin BTK tarafından, yurt dışında yerleşik vatandaşlarla mavi kart hamili kişilere ilave haberleşme hizmeti verilmesine ilişkin mağduriyetin giderilebilmesi için yapıldığının altını çizen Uraloğlu şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Bu kapsamda yurt dışında yerleşik Türk vatandaşlarının beraberinde getirdiği cihazlara ait yalnızca bir IMEI numarasıyla sınırlı olmak üzere başvuruda bulunan kişinin ikametgahının yurt dışında olması ve başvuru tarihi itibarıyla yurt dışına çıkmadığına ilişkin kontrolün olumlu sonuçlanması gerekiyor. Ardından yurt dışından gelen cihazlar için 120 günlük yasal kayıtsız cihaz kullanım süresi dolan kişilere, e-Devlet üzerinden başvurmaları halinde 2 defaya mahsus olarak 30’ar günlük ilave kullanım süresi tanımlanacak. Böylelikle yurt dışından gelen cihazlar için 120 günlük yasal kayıtsız cihaz kullanım süresi, 180 güne uzatılacak. İlave kullanım süresinin dolmasının ardından ise söz konusu cihazlara ilişkin IMEI numaraları siyah listeye alınacak.”