Ekonomi 'Ekonomimiz güçlü harekât etkilemez'

'Ekonomimiz güçlü harekât etkilemez'

23.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Zeytin Dalı Harekâtı’nın Türk ekonomisine en küçük olumsuz yansıması olmayacağını vurgulayan Erdoğan, “Ekonomide güçlü olduğumuz bir dönemde bu adımı atmış bulunuyoruz” diye konuştu

Ekonomimiz güçlü harekât etkilemez

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Afrin’e yönelik Zeytin Dalı Harekatı’nın ekonomiye en küçük bir yansıması olmayacağını vurgulayarak, “Tüm dünyanın gündeminde ilk sırada yer alan tarihi operasyonu başarıyla yürütürken bunun ekonomimize en küçük bir olumsuz yansıması olmayacaktır. Zira biz şu anda ekonomide güçlü olduğumuz bir dönemde bu adımı atmış bulunuyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan, dün Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Ankara Sanayi Odası Ödül Töreni’nde ekonomiye ilişkin şu mesajları verdi:

- “İhracat, vergi, araştırma geliştirme katma değer üretme ve istihdam dallarında ödül alan 54 şirketimizi tebrik ediyorum. Ankara sadece bir idari başkent değil, aynı zamanda sanayinin ve ticaretin merkez şehirlerinden biri haline gelmiştir. Savunma sanayi, otomotiv ve enerji şirketlerinin dikkatimizi çektiğini görüyoruz. Demek ki Ankara hepsi geleceğin sektörü olan bu alanlarda iyi bir damar yakalamış durumda.

- Geniş bir cephede bu şekilde fiili mücadele yürütürken ekonomiyi asla ihmal etmiyoruz, etmeyeceğiz. Ekonomideki hedeflerimize ulaşmak için gereken her türlü tedbiri alıyoruz.
Geçmişte yaşadığımız krizlere baktığımızda hepsinde siyasi istikrarsızlıkla birlikte ekonomik zayıflığın rol oynadığını görüyoruz. 3 - 5 milyar dolarlık manipülasyonlarla ekonomisi alt üst edilen bir ülkenin siyasi ve diplomatik bakımdan etkin güç haline gelebilmesi elbette mümkün değildir.

Haberin Devamı

Dünyada 1 numarayız

- Kredi derecelendirme kuruluşlarının yaptıkları açıklamalara sakın aldanmayın, bunlar adeta birer siyaset kurumu gibidir. Bunlar kendilerine göre siyasi kararlar vermek suretiyle Türkiye’yi çökerteceklerini sanıyorlar. Onlar ne denli aleyhte açıklamalar yaptıysa işte büyüme açıklandı 11.1, dünyada 1 numara neresi? Türkiye. Hani kredi derecelendirme kuruluşları özür dilediler mi? Yok. Bunlarda yüz yok ki, özür dilesinler.

- Dedik ki, istihdamda her bir girişimcimiz bu sayıyı, oranı ikiye çıkarıversin. Şöyle bir sesinizi duyayım ikiye ne diyorsunuz? Güçlü bir ses değil, demek iki kişiyi bile istihdam etmekten çekiniyorsunuz, öyle mi? Bu iki, iki kat demek, iki kişi değil. Bunu yaptığımız anda Türkiye işsizlikte tek haneli rakama inecektir. İşsizlikte tek haneli rakama indiğimizde ülkemiz bir barış ülkesi olur mu?
Bu dayanışmayı yapacağız, bu aynı zamanda sizin hayrınız olacak. İşsiz insanlara iş vermek, bu dünyada bundan daha güzel ne olabilir. Türkiye bölgesel ve küresel krizlerin arasında ekonomisi için kendine korunaklı alan oluşturmayı başarmıştır. Bu sayede en ağır saldırıların üstesinden en kısa sürede gelebiliyor, 2023 hedeflerimize odaklanabiliyoruz.

Haberin Devamı

- Bugünlerde tüm dünyanın gündeminde ilk sırada yer alan tarihi operasyonu başarıyla yürütürken bunun ekonomimize en küçük bir olumsuz yansıması olmayacaktır, evelallah. Zira biz şu anda ekonomide güçlü olduğumuz bir dönemde bu adımı atmış bulunuyoruz.”

Ekonomimiz güçlü harekât etkilemez

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara Sanayi Odası’nın 54. kuruluş yılında 54 ödül verdi.

TÜRK LİRASI ULUSLARARASI PARA OLACAK

- “Yerli milli parayla artık uluslararası ticarete başladık, çok önemli. Savunma sanayiinde bunun adımlarını attık. Ülke adı vermeyeceğim, inşallah yakın bir zamanda duyacaksınız, ciddi manada yoğun şekilde bu rakamlar devreye giriyor ve TL uluslararası bir para birimi olarak devrede olacak. Bakın şu anda Rusya’dan bir kredi aldık ama Rus rublesiyle aldık. S-400’lerle alakalı olarak şimdi aramızdaki bu ekonomik güven bizi farklı yerlere de taşıyor. İnşallah bu süreç çok daha güçlü şekilde ilerleyecek.

Haberin Devamı

- Herkes Türkiye’nin güvenlik konusundaki hassasiyetleri için demokrasisinden taviz vermediği gibi ekonomisini de aynı titizlikle koruma iradesine sahip bir ülke olduğunu biliyor. İşadamlarımızın kazancının ülkemizin kazancı olduğunu bildiğimiz için bu konuda ileri geri konuşan hiç kimseye aldırmıyoruz. Siyaset diplomasisini ekonomi diplomasisiyle taçlandırmaya devam edeceğiz.”