Siyaset CHP İstanbul’da kongre heyecanı

CHP İstanbul’da kongre heyecanı

14.02.2010 - 00:34 | Son Güncellenme:

CHP’nin 33. Olağan İstanbul İl Kongresi, bugün Genel Başkan Deniz Baykal’ın da katılımıyla gerçekleştirilecek

CHP İstanbul’da kongre heyecanı

CHP’nin 33. Olağan İstanbul İl Kongresi, bugün Genel Başkan Deniz Baykal’ın da katılımıyla yapılacak. Etiler Akatlar’daki BJK Spor ve Kültür Kompleksi’nde saat 10.00’da başlayacak olan il kongresinde şimdiki İl Başkanı Gürsel Tekin’in tek aday olması bekleniyor. CHP’nin Şişhane’deki İl Başkanlığı binasında dün düzenlenen basın toplantısında konuşan CHP Genel Saymanı Mustafa Özyürek, 33. Olağan İstanbul İl Kongresi’ne Genel Başkan Deniz Baykal’ın da katılacağını bildirdi.
CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin de bir basın mensubunun CHP kongrelerinin kavgalarla dikkat çektiğini, bununla ilgili önlem alınıp alınmadığını sorması üzerine, CHP’nin tarihi misyonu olan bir parti olduğunu belirterek, böyle bir olayın yaşanmayacağını söyledi. Son kamuoyu yoklamalarına göre, İstanbul’da birinci parti olduklarını savunan Tekin, “Birinci parti olmak yetmiyor, hedefimiz yüzde 50’nin üzerine çıkmak” diye konuştu.

Sevgililer Günü teması
Son yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte CHP’de büyük hareketlenme yaratan Gürsel Tekin’in başkanı olduğu CHP İstanbul İl Örgütü, 14 Şubat Sevgililer Günü’nde “sıradışı” bir kongre gerçekleştirecek. “İstanbul aşkına, Türkiye aşkına” sloganıyla yapılacak kongre, Sevgililer Günü’ne has temayla yapılacak. Aşk mektubu şeklinde hazırlanan ve buluşma randevusu veren davetiyelerle çağrılan partililer kongre salonuna kalp şeklindeki kapıdan giriş yapacak. Kongre salonu ayrıca kalpler ve çiçeklerle süslenecek.