Siyaset Elin oğlu çözüyor da biz niye çözemeyelim?

Elin oğlu çözüyor da biz niye çözemeyelim?

28.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Merzifon Belediyesi’nin düzenlediği toplu açılış ve temel atma töreninde yaptığı konuşmada, “Bu cumhuriyet, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının kurduğu Cumhuriyet, bize altın tabak içinde sunulan bir Cumhuriyet değildir. Bu Cumhuriyetin arkasında şehitlerimizin kanları var. Gazilerimizin alın teri var. Kadınlarımızın emeği var. Gencecik fidan gibi çocuklarımızın alın teri var” dedi.

Elin oğlu çözüyor da  biz niye çözemeyelim

‘Ne darbe ne dikta’
Konuşmasında 15 Temmuz akşamı darbe girişimine değinen Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Grubu bulunan dört siyasi parti parlamento bombalanırken görev yaptı. Vatandaşlarımız sokağa çıktı. Darbeyi el birliğiyle püskürttük. 21’inci yüzyılın Türkiye’sinde darbeler olmamalı. Ne darbe ne dikta, tam demokrasi demeli ve demokrasiyi savunmalıyız.”
Terör olaylarına da değinen Kılıçdaroğlu, “Ateş düştüğü yeri yakıyor. Erzincan’a gittim. Anneler, babalar ‘bu acıyı biz çektik, başka anneler, babalar bu acıları yaşamasın’ diyor. Eğer terör konusunda birlik olursak beraber mücadele edersek ortak aklı egemen kılarsak, biz bu sorunu çözeriz. Niye çözmeyelim? Elin oğlu bu sorunu çözüyor da koskoca Türkiye Cumhuriyeti neden bu sorunu çözmesin.” Dinin siyasete alet edilmemesi gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, şöyle dedi: “Camide siyaset olmasın. Kışlada siyaset olmaz. Kışlaya siyaset girerse her zaman her gün başımıza darbeler gelir. Birileri kalkar, ’Ben darbe yapacağım’ der. Adliyede siyaset olmaz. Orası adalet dağıtan bir yerdir. Adalet dağıtılan bir yerde ’Bu hakim bizim lehimize karar verecek’ dendiği andan itibaren orada adalet biter. Adliyede siyaset olmaz.”

Haberin Devamı

Anlamlı afiş

Elin oğlu çözüyor da  biz niye çözemeyelim


CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Amasya’nın Merzifon ilçesinde coşkuyla karşılandı. Tören alanına asılan ‘Teröre asla boyun eğmeyeceğiz’ yazan ve altında Demokrat Parti, Saadet Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Adalet ve Kalkınma Partisi, Büyük Birlik Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi’nin logolarının bulunduğu afiş dikkat çekti.