Siyaset Elitaş: Bu eylem planlı bir hareket

Elitaş: Bu eylem planlı bir hareket

13.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, CHP’nin Meclis tarihinde olmayan bir terörü ve anarşisiyle karşı karşıya kaldıklarını söyledi.

Elitaş: Bu eylem planlı bir hareket

Elitaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “CHP’nin hiç ummadığımız, tahmin etmediğimiz, akla gelmeyecek, düşünmediğimiz eylemiyle karşı karşıya kaldık. CHP’nin bütün milletvekilleri Meclis kürsüsünü işgal etti, kürsüde büyük hasar ortaya çıkardı. Bunun yanında Ak Parti milletvekillerine saldırgan bir tavır içerisinde hücum ettiler. Genel Başkan Yardımcımız Şahin’in burnu kırıldı ve ameliyata alındı. Bir milletvekilimizin ayağından ısırıldığını tespit ettik. Biz TBMM’de milletvekillerinin olduğunu tahmin ediyorduk ama milletvekili dışında da mahlukatın var olduğunu, bugün bir milletvekilimizin ayağından ısırılmasıyla gördük.”
TBMM’nin 15 Temmuz’da darbeciler tarafından işgal edilmeye çalışıldığını dile getiren Elitaş, “Önce üniformalı FETÖ’cüler TBMM’ye saldırdılar, bugün de 12 Ocak sabaha karşı, CHP’nin milletvekilleri Meclis’e saldırmaya kalktılar. 15 Temmuz’da nasıl ki bu milletvekilleri darbecileri püskürttüyse, bugün de Meclis’i işgal edenleri püskürtmüştür” diye konuştu.
Kılıçdaroğlu’na çağrı
Elitaş, şöyle devam etti: “Sayın Kılıçdaroğlu, TBMM’den çıktıktan sonra bu eylemin yapılması planlı bir harekettir. Ben Sayın Kılıçdaroğlu’na Türk milleti adına tavsiye ediyorum; milletvekillerine sahip çıksın ve bağrından çıktığımız millete yakışır bir hareket yapsın. Bu anayasa öyle veya böyle Meclisten geçtikten sonra bu ülkenin gerçek sahibinin önüne çıkacak ve onların vereceği karara hepimiz saygı duyacağız. Halktan korkarak milletvekilliği yapılmaz, bizi seçen milletten korkarak milletvekilliği yapılmaz. Tüm halkımıza ikinci işgal darbesi geçmiş olsun diyorum. Bu da gerçekten üzücü bir hadise. Bugün CHP tüm saygınlığını kaybetmiştir.”