Bursa Elyak'tan Sosyal Sorumluluk Projesi

Elyak'tan Sosyal Sorumluluk Projesi

17.11.2017 - 16:14 | Son Güncellenme:

.

Elyaktan Sosyal Sorumluluk Projesi

BURSA (AA) - Bursa Valiliği ile Elektrik Yangınlarından ve Hasarlarından Korunma Derneği (ELYAK) arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında, valiliğin belirleyeceği yurt veya okul olmak üzere 50 eğitim kurumuna, elektrik kaynaklı yangınların önüne geçen "Trimbox" cihazı takılması hedefleniyor.

Haberin Devamı

ELYAK Yönetim Kurulu Başkanı Evren Yurttaş ve üyeler, Bursa Valisi İzzettin Küçük'ü makamında ziyaret etti.

Yurttaş, ziyarette yaptığı konuşmada, elektrik kaynaklı yangınların önüne geçmek ve bu duruma dikkati çekmek adına derneği kurduklarını söyledi.

Aşırı gerilimlerin büyük oranda elektrik hasarları ve yangınlara sebep olduğunu belirten Yurttaş, "Sorumluluk bilinciyle böyle bir oluşumun öncüsü olduk. Konusunda uzman kişilerden oluşan bir yönetimimiz var. Yeni bir dernek olmamıza rağmen çalışmalara hızlı başladık. İnşallah da böyle devam eder." diye konuştu.

Elektrik kaynaklı yangınların sayısında artış olduğunu vurgulayan Yurttaş, "Bir sosyal sorumluluk projesiyle elektrik kaynaklı çıkan yangınlara dikkati çekmeyi hedefliyoruz. Bu doğrultuda Bursa Valiliği ile yapılacak protokol çerçevesinde, yurt ya da okul olmak üzere 50 eğitim kurumuna, bu tür yangınların önüne geçen 'Trimbox' cihazı armağan edebiliriz." dedi.

Haberin Devamı

Ziyaretten memnuniyet duyduğunu dile getiren Bursa Valisi Küçük de ELYAK ile imzalanacak protokolle konuya kamuoyunun dikkatinin çekileceğini ifade etti.