Siyaset Emek Büroları ile emekçiye ulaşacak

Emek Büroları ile emekçiye ulaşacak

17.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “CHP Emek Büroları, var olan sendikal yapıları güçlendirmenin yanında, emekçilerin hapsedildiği örgütsüzlüğü kırmak ve onları örgütlü hale getirmek amacındadır” dedi.

Emek Büroları ile emekçiye ulaşacak

Ağbaba, parti bünyesinde yeni oluşturulan, “Emek Büroları”nın kurulmasında görev alan üyelerle parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Türkiye işçi sınıfının 46 yıl önce bugün, dönemin hükümeti tarafından çıkarılmak istenen emek düşmanı sendika yasasına karşı ilk ve en büyük ayaklanmasını gerçekleştirdiğini belirten Ağbaba, “Tarihe 15-16 Haziran direnişi olarak geçen bu işçi kalkışması, Türkiye’deki işçi sınıfı hareketi için çok önemli bir dönemeç olmuştu” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

CHP olarak milyonların geleceği için çok önemli bir adımı attıklarını söyleyen Ağbaba, şöyle devam etti: “Açlık ve yoksulluk milyonları esir almışken bu kaderi değiştirecek tek parti olan CHP, alın terine, insan yaşamına ve onuruna sahip çıkıyor.. Biz AKP yalanlarına karşı, açık bir meydan okumayla yola çıkıyoruz ve emeğin bütün bileşenlerini bir araya getiriyoruz. Emek Büroları olarak, Bülent Ecevit’in izinde ‘bu düzen değişmelidir’ diyoruz ve AKP’nin yağma ve talan düzenini emekçilerle birlikte yıkacağımızı söylüyoruz.”