Gündem Emekli astsubaylar Zeytin Dalı harekatına katılmak için 'Sefer görev' emri istiyor

Emekli astsubaylar Zeytin Dalı harekatına katılmak için 'Sefer görev' emri istiyor

07.02.2018 - 11:27 | Son Güncellenme:

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Başkanı Hamza Dürgen yaptığı açıklamada,''Bizler bu gün, Başkomutandan, Sefer Görev emri istemek için buradayız. Bizler, milletimizin egemenliği ve vatanımızın bölünmez bütünlüğü için yemin ettik.'' dedi.

Emekli astsubaylar Zeytin Dalı harekatına katılmak için Sefer görev emri istiyor

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Zeytin Dalı harekatına katılmak istiyor. Kendileri için sefer görev emri çıkartılmasını isteyen Dernek Başkanı Mehmet Dürgen şunları söyledi:

Haberin Devamı

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği üyeleri olarak bizler,Türk Silahlı Kuvvetlerinde yıllarca hizmet etmiş, Ülke, Devlet, Millet ve Bayrak sevgisi ile bu Vatan uğruna binlerce şehit ve gazi vermiş, vermeye de her zaman hazır olan, aziz Türk Milletinin birer evlatlarıyız. Emekli Astsubaylar ve Aileleri olarak, bu gün burada Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, bölgemizde, güven ve istikrarı sağlamak amacıyla sürdürülen, “Zeytin Dalı Harekâtına”? destek olmak ve Şanlı Ordumuzun, her zaman yanında olduğumuzu, dünyaya ilan etmek için toplandık.

Ordumuz, asırlar boyunca büyük kahramanlık hikâyeleri yazmış, Anadolu’yu bize yurt yapmış, Bursa’yı Edirne’yi İstanbul’u fethetmiş, Çanakkale’de düşmana geçit vermemiş, milli mücadelede düşmanı denize dökmüş bir ordudur.

Haberin Devamı

Türk Milletini, bin yıldır Anadolu’dan atmanın hayalini kuran zihniyetlerin, her türlü alçaklığını bertaraf eden, 15 Temmuz darbe girişimi ile içindeki vatan hainlerini de temizleyen Şanlı Ordumuz, Atatürk’ün çizdiği yolda, devletinin kendisine verdiği vatan savunması ve terörle mücadele görevini başarıyla sürdürmekte; küresel sistemin ülkemize ve bölgemize dayatıtğı bütün planları bugün de bozmaktadır.

Yine bugün, Ordumuz sınırlarımıza yuvalanan teröristleri temizlemekte, masum halkımızın mal ve can güvenliğini korumakta, uykusunda şehit edilen Fatma yavrularımızın hesabını sormaktadır. Bir defa daha tekrar ediyorum, bizler bugün, TSK’nın yanında ve destekçisi olduğumuzu göstermek için buradayız. Bizler bu gün, Seyit Onbaşıların, Hasan Tahsin’lerin, Astsubay Ömer Halis Demir’lerin, Afrin Şehitleri’nin; dirilmiş ruhları olarak buradayız.

Bizler bu gün, Başkomutandan, Sefer Görev emri istemek için buradayız. Bizler, milletimizin egemenliği ve vatanımızın bölünmez bütünlüğü için yemin ettik. Emekli Astsubaylar olarak vatanımız uğruna kendimizi siper etmek için buradayız. Yeminimizi burada bir kez daha tekrarlıyoruz. ‘’Barışta ve savaşta, her zaman ve her yerde milletimize ve cumhuriyetimize hizmet edeceğimize ve icabında vatan, cumhuriyet ve vazife uğrunda seve seve hayatlarımızı feda edeceğimize, namusumuz ve şerefimiz üzerine and içeriz.’’

Haberin Devamı

TEMAD olarak, Türkiye Cumhuriyetinin, bölünmez bütünlüğünün, milletimizin egemenliğinin yılmaz savunucuları olarak, Afrin’deki kahraman askerlerimizin mücadelesini desteklediğimizi kararlılıkla belirtiyor, tüm Şehitlerimize Allah’tan rahmet, Türk milletine sabır, kahraman gazilerimize acil şifalar diliyoruz.