Gündem Emekli maaşı bilgilerine E-devlet üzerinden ulaşabilirsiniz!

Emekli maaşı bilgilerine E-devlet üzerinden ulaşabilirsiniz!

14.12.2016 - 09:27 | Son Güncellenme:

İnternetten emekli maaşı bilgisi emekli maaşı hesaplama ve sorgulama uygulaması ile alınabiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemleri e-Devlet üzerinden gerçekleştirilebiliyor. E-Devlet sisteminde vatandaşlar emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemlerini kimlik doğrulaması yaparak, 7 gün 24 saat gerçekleştirebiliyor.

Emekli maaşı bilgilerine E-devlet üzerinden ulaşabilirsiniz

Teknoloji dünyasında artık kamu kurum ve kuruluşlarını vatandaşlara sunmakta olduğu hizmetlerde sanal ortama taşınıyor. Türkiye’de özellikle son birkaç yıldır kamu hizmetlerinin dijital ortama taşınması ile birlikte vatandaş kamu işlemlerini internet ortamından daha hızlı ve daha kolay şekilde gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor. Bu çerçevede de elektronik ortam üzerinde Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından sunulan emekli maaşı hesaplama uygulaması oldukça yoğun ve sık bir şekilde tüm Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) mükellefleri tarafından kullanılıyor.

Haberin Devamı


EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!



Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

İnternet ortamı üzerinde Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından oluşturulan online sigorta hizmet uygulamaları sayesinde Türkiye’de tüm vatandaşlar kurum ile ilgili olarak gerçekleştireceği işlemleri konusunda internet işlem kolaylıklarından ve hızından yararlanabilme şansına sahip olabiliyor. Böylelikle vatandaşlar sadece dakikalar içerisinde en güncel sigorta hizmet bilgilerini öğrenebiliyor veya diğer türlü sigorta işlemlerini gerçekleştirebiliyor. Bu aşamada Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından elektronik ortam üzerinde oluşturulan geniş kapsamlı sigorta hizmet ağı e-SGK ağı hizmet uygulamalarından birisi olan SSK emekli maaşı hesaplama uygulaması üzerinden tüm SSK mükelleflerinin SSK emeklilikleri döneminde devletten alacakları SSK emekli maaşının ne kadar olacağını öğrenebilmeleri sağlanıyor.

İnternet ortamı üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-SGK ağı hizmet uygulamaları arasında yer alan SSK emekli maaşı hesaplama uygulaması üzerinden sadece dakikalar içerisinde SSK emekliliği durumunda alınabilecek SSK emekli maaşının ne kadar olacağını öğrenebilmek mümkün oluyor. Bu sebep ile de günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde interneti ve internet ortamı üzerinde yer alan hizmetleri yaşamlarının her alanında aktif şekilde kullanmakta olan özel sektör çalışan SSK sigortası mükellefleri internet üzerinde yer alan SSK emekli maaşı hesaplama uygulamasını da son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanıyor. İnternet ortamı üzerinde yer alan ev 7 gün 24 saat işlem gerçekleştirebilme şansına sahip olunabilen e-SGK ağı uygulamalarından birisi olan online emekli maaşı hesaplama uygulaması üzerinde SSK sigortası mükellefleri tarafından SSK emekli maaşının ne kadar olabileceğinin öğrenilebilmesi için SSK sicil numarası, T.C. kimlik numarası, baba adı, nüfus il ve doğum tarihi bilgilerinin girilmesi gerekiyor.

İnternet ortamında Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından emekli vatandaşlara yönelik olarak da online emekli maaşı sorgulama hizmeti sunuluyor. Vatandaşlar internete erişim sağlayabildiği her noktadan sanal devlet portalı e-Devlet sistemini kullanarak, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun sanal devlet portalında yer alan e-SGK ağı hizmetleri ile dakikalar içerisinde emekli maaşı sorgulama işlemini gerçekleştirebiliyor. Ancak e-Devlet sistemi üzerinde yer alan kamu kurum ve kuruluşlarının dijital hizmet uygulamalarının kullanılabilmesi için öncelikli olarak e-Devlet sistemi üzerinde kimlik doğrulaması yapılması gerekliliği bulunuyor. Bu aşamada vatandaşlar e-Devlet şifresi ile dahi e-Devlet kimlik doğrulaması yaparak, online emekli maaşı sorgulama işleminden yararlanabiliyor.