Gündem Emekli Maaşı Hesaplaması nasıl yapılır?

Emekli Maaşı Hesaplaması nasıl yapılır?

26.08.2015 - 13:44 | Son Güncellenme:

Emekli maaşınızı online sorgulama yaparak maaş bilgilerinize kolayca yapabilirsiniz. Emekli maaşı hesaplama ve emekli maaşı sorgulama işlemi hakkında detaylı bilgiyi haberimizden öğrenebilirsiniz.

Emekli Maaşı Hesaplaması nasıl yapılır

Çalışma hayatını devam ettiren vatandaşlar emekli olduğunda ne kadar maaş alacağını tam olarak bilemeyebilir. Ama Sosyal Güvenlik Kurumunun oluşturmuş olduğu uygulama ile emekli olduğumuzda ne kadar maaş alabileceğimizi hesaplayabiliriz. Bağlı olduğumuz kuruma göre farklı uygulamaları sahip olan Sosyal Güvenlik Kurumunun bu uygulaması ile birlikte ne kadar emekli maaşı alabileceğimizi internet üzerinden kolay bir şekilde ulaşabiliriz. Hesaplama işlemi yapılmadan önce bilinmesi gereken bazı sigorta bilgileri vardır. SSK Kurumu için SSK numarası, sigortalı çalıştığı gün hizmete ilk başlangıç tarihi gibi bilgilere ihtiyaç vardır. Bu bilgilere yine Sosyal Güvenlik Kurumunun hizmet dökümü belgesi sayesinde ulaşabiliriz. Hesaplama işlemine geçmek için ilk önce Sosyal Güvenlik Kurumunun emekli maaşı hesaplama uygulamasına giriş yapılmalıdır.

Haberin Devamı

EMEKLİ MAAŞINIZI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİ MAAŞINIZI HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

SSK emekli maaşı hesaplamak için Sosyal Güvenlik Kurumunun bu uygulamasına giriş yapmalısınız. Ardından bizden bazı bilgiler isteyecektir. Bu bilgiler T.C. kimlik numarası, SSK sicil numarası, baba adı, nüfusa kayıtlı olduğunuz il ve doğum tarihinizi girdiğiniz zaman sorgula butonuna basmalıyız. Böylelikle SSK kurumundan emekli olduğumuzda ne kadar maaş alabileceğimizi öğrenebiliriz. Bağ-Kur emekli maaşı hesaplama işlemini yapabilmek için yine aynı şekilde Sosyal Güvenlik Kurumunun uygulamasına giriş yapmalıyız. Burada istenilen bilgiler biraz daha kolaydır. T.C. kimlik numarası kurumu, kurumunuzu esnaf veya tarım olarak ve güvenlik kodunu da kutucuğa girdikten sonra sorgula butonuna bastığımızda Bağ-Kur kurumundan ne kadar emekli maaşı alabileceğimizi öğrenebiliriz. Emekli sandığı kurumundan emekli olduğunuzda ne kadar maaş alabileceğinizi hesaplamak için de Sosyal Güvenlik Kurumunun emekli maaşı hesaplama uygulamasına giriş yapmalıyız. Burada istenilen bilgilerin hepsini girdikten sonra sorgula butonuna bastığımız zaman emekli sandığı kurumundan ne kadar maaş alabileceğimizi hesaplayabiliriz.

Haberin Devamı

Emekli Maaşı Sorgulama

Emekli maaşı hesaplama işlemini internet üzerinden gerçekleştirebildiğiniz gibi emekli maaşı sorgulama işlemini de internet üzerinden E-Devlet sistemine giriş yaparak gerçekleştirebilirsiniz. E-Devlet şifresi ile emekli maaşı sorgulama işlemi ilk olarak E-Devlet internet sitesine giriş yapılmalıdır. Sisteme giriş yaptıktan sonra sol tarafta bulunan E-Hizmetler linki altından Sosyal Güvenlik Kurumunu bulmalısınız. Kolay bir şekilde Sosyal Güvenlik Kurumunu bulabilmek için harflerden S harfini seçmeliyiz. Böylelikle S harfiyle başlayan kurumlar karşımıza çıkacaktır. Sosyal Güvenlik Kurumunu bulduktan sonra SSK kurumuna bağlı çalışan iseniz 4A hizmetleri altından 4A emekli aylık bilgisi, Bağ-Kur kurumu altında çalışan bir vatandaş iseniz 4B hizmetleri altından 4B emekli aylık bilgisi, emekli sandığı kurumu altında çalışan vatandaş iseniz 4C hizmetleri seçeneği altından 4C emekli aylık bilgisi seçilmelidir. Seçtikten sonra sistem bizi kimliği doğrulama sayfasına yönlendirecektir. Bu sayfaya T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girdikten sonra emekli maaşı sorgulama işlemi tamamlanmış olur. Eğer E-Devlet şifreniz yok ise T.C. kimlik numaranızın bulunduğu nüfus cüzdanınız ile 2 TL karşılığında E-Devlet şifrenizi PTT kurumlarından alabilirsiniz.

Yazarlar