Gündem Emekli Maaşı Sorgulama Nasıl Yapılır? Emekli Maaşı Hesaplamaları

Emekli Maaşı Sorgulama Nasıl Yapılır? Emekli Maaşı Hesaplamaları

25.06.2015 - 14:00 | Son Güncellenme:

Emekli maaşı sorgulama işlemi yaparak maaş bilgilerinize kolayca ulaşabilirsiniz. Emekli maaşı sorgulama işleminin nasıl yapıldığını ve emekli maaşı işleminin tüm ayrıntılarını haberimizde bulabilirsiniz.

Emekli Maaşı Sorgulama Nasıl Yapılır Emekli Maaşı Hesaplamaları

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internetteki hizmetleri ile birlikte sigorta mükellefleri pek çok sigorta işlemini internet kolaylığında yapabiliyor. Sigorta mükellefleri online olarak artık emekliliklerinde ne kadar emekli maaşı alacaklarını öğrenebilmelerine olanak sağlayan emekli maaşı hesaplama uygulaması oldukça yoğun şekilde kullanılıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu son yıllarda internet teknolojisini vatandaşa sunduğu hizmetlerinde aktif olarak kullandığından sigorta mükelleflerinin bu gibi son derece önem arz eden ve fazlasıyla merak ettikleri konularda güncel ve ayrıntılı bilgilere internet kolaylığında erişim sağlayabilmesine yardımcı oluyor. Sigorta mükellefleri güncel sigorta bilgileri ve Sosyal Güvenlik Kurumu’nun güncel emekli maaşı hesaplamalarına göre emekliliklerinde ne kadar emekli maaşı alabileceklerini öğrenebilme imkanına bu online hizmet uygulaması ile ulaşabiliyor.

Haberin Devamı

EMEKLİ MAAŞINIZI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİ MAAŞINIZI HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

SSK sigortalısı için sunulan bu hizmetten sadece SSK mükellefleri yararlanabilirken, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı sigortalısı içinde internette sunduğu online emeklilik ve emekli maaşı hesaplama hizmetleri bulunuyor. Bu şekilde ayrımın bulunuyor olması SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı sigortası için farklı emeklilik şartları ve hesaplamaları bulunuyor olmasıdır. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan emekli maaşı hesaplama uygulaması üzerinden emekliliğinde sigorta bilgilerine göre ne kadar emekli maaşı alacağını öğrenmek isteyen vatandaşların öncelikli olarak bazı sigorta ve kimlik bilgilerini uygulama ekranında girmeleri gerekiyor. Buna göre sigorta mükellefleri Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platformda yer alan emekli maaşı hesaplama uygulaması üzerinde öncelikli olarak ‘T.C. kimlik numarası’, ‘SSK sicil numarası’, ‘Baba adı’, ‘nüfus il’ ve ‘doğum tarihi’ bilgilerini girmeleri gerekiyor. Daha sonra ‘sorgula’ butonuyla güncel sigorta bilgilerine emekli maaşının ne kadar olacağını öğrenebiliyor.

Haberin Devamı

Emekli vatandaşlarının tüm e-Devlet sistemi işlemlerinde olduğu gibi sisteme giriş yapmaları gerekiyor. Bu kapsamda turkiye.gov.tr adresinde bulunan isteme giriş ekranından ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden birisini kullanarak sisteme giriş yapmaları gerekiyor. SSK sigortalısı için internette sunulan bu emekli maaşı hesaplamaları uygulamasının yanı sıra emeklilerinde emekli maaşları ile ilgili güncel bilgilere ulaşabilmelerini sağlayacak emekli maaşı sorgulama işlemlerini internet kolaylığında yapabilecekleri bir Sosyal Güvenlik Kurumu online hizmeti bulunuyor.

E-Devlet sistemine giriş yapan emekli vatandaşların e-hizmetler menüsünde bulunan alfabetik listeli kamu kurumları içerisinden ‘S’ harfine gelerek, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun emekli vatandaşların hizmetine sunmuş olduğu emekli maaşlı bilgisi ekranından emekli maaşı sorgulama yapılabiliyor. Emekli vatandaşların emekli oldukları sigorta koluna göre Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-Devlet sistemi üzerinde ‘4A emekli aylık bilgisi’, ‘4B emekli aylık bilgisi’ ve ‘4C emekli aylık bilgisi ‘ seçeneklerinden seçimlerini yapmaları gerekiyor. Dijital platform üzerinde yer alan bu uygulama üzerinden emekli maaşı sorgulama yaparak emekli maaşında herhangi bir kesinti olup olmadığını öğrenebilme kolaylığından yararlanılabiliyor. Emekli maaşı sorgulama işlemi ile emekliler, maaşlarındaki prim, kesinti ve daha pek çok ayrıntıyı güncel ve detaylı olarak inceleyebiliyor.