Gündem Emekli Maaşı Sorgulama Ve Online Emekli Maaşı Hesaplama

Emekli Maaşı Sorgulama Ve Online Emekli Maaşı Hesaplama

20.05.2015 - 16:49 | Son Güncellenme:

Emekli maaşı sorgulama işlemini yaparak maaş bilgilerinize kolayca ulaşabilirsiniz. Emekli maaşı sorgulama işleminin nasıl yapıldığını ve emekli maaşı işleminin tüm detaylarını haberimizde bulabilirsiniz.

Emekli Maaşı Sorgulama Ve Online Emekli Maaşı Hesaplama

Teknolojinin yaşamın her alanında kendisine yer edindiği bugünlerde Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından da internet teknolojisi en aktif biçimde kullanılıyor. Bu kapsamda emekliler dijital platform üzerinden emekli maaşı sorgulama işlemlerini son derece pratik bir şekilde SGK’ nın internette yer alan online hizmetlerini kullanarak yapabiliyor. Ayrıca dijital platform üzerinde geniş bir hizmet ağı oluşturan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmetleri aracılığı ile sigorta mükellefleri de emekli olduklarında emekli maaşlarının ne kadar olacağı bilgisini online emekli maaşı hesaplama uygulaması ile öğrenebilme fırsatına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı

EMEKLİ MAAŞINIZI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİ MAAŞINIZI HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

Dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun bu online hizmet uygulamaları ile hem sigorta mükellefleri hem de emekliler internet kolaylığından kurum ile ilgili olan işlemlerinde de yararlanabilme imkanına sahip olabiliyor. Bu sebep ile de günümüz modern çağında son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılmakta olan bir kamu kurumu olarak öne çıkıyor. Dijital platform üzerinde yer alan Sosyla Güvenlik Kurumu’nun E-SGM uygulamasını kullanarak ya da sanal devlet portalı olarak 2008 yıından bu yana hizmet vermekte olan e-Devlet sistemindeki SGK uygulamalarını kullanarak emekli maaşı sorgulama işlemlerini yapabilme fırsatı bulunuyor. Dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun E-SGM uygulamasında bakım ve iyileştirme çalışmaları gerçekleştiriyor olması sebebi ile emekliler, emekli maaşı sorgulama işlemlerini E-SGM uygulamasına geçici bir süreliğine erişim sağlayamadığından sadece e-Devlet sistemi üzerinden yapabiliyor.

Haberin Devamı

Dijital platform üzerinde yer alan e-Devlet portalı türkiye.gov.tr adresinden kullanılabiliyor. Bu kapsamda emeklilerin emekli maaşı sorgulama işlemleri için bu sayfadaki sisteme giriş ekranında bulunan 4 farklı giriş yönteminden birisini kullanarak sisteme giriş yapmaları gerekiyor. Tüm online hizmetler için geçerli olan bu e-Devlet giriş yöntemlerinden herhangi birisinin kullanılması sisteme giriş yaparak emekli maaşının sorgulanabilmesi için yeterli oluyor. Bu kapsamda emekli vatandaşların ‘e-Devlet şifresi ile giriş’ başta olmak üzere diğer ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden herhangi birisini kullanarak sisteme giriş yapmaları gerekiyor. Böylelikle e-hizmet kategorisindeki Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmet uygulamaları içerisinde sigorta koluna göre listelenen 4A, 4B ve 4C hizmet bilgisi seçeneklerinden emekli oldukları sigorta koluna göre seçimlerini yapmaları gerekiyor. Emekli maaşı sorgulama uygulaması sayesinde emeklilik döneminde güncel sigorta bilgileri ve Sosyal Güvenlik Kurumu emekli maaşı belirleme sistemine göre ne kadar emekli maaşı alabileceklerini öğrenebilme imkanına sahip olunabiliyor.

Haberin Devamı

Dijital platform üzerinde yer alan emekli maaşı hesaplama uygulaması üzerinde sigorta mükellefleri öncelikli olarak bazı sigorta ve kimlik bilgilerini eksiksiz ve doğru olarak girmeleri gerekiyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun bu uygulaması üzerinde ‘T.C. kimlik numarası’, ‘SSK sicil numarası’, ‘baba adı’, ‘nüfus il’ ve ‘doğum tarihi’ bilgilerini girerek, gönder seçeneğine tıklamaları gerekiyor. Böylelikle emekliliklerinde ne kadar emekli maaşı alabileceklerini öğrenebilme fırsatına sahip olabiliyorlar.

Yazarlar