Gündem Emekli maaşı sorgulaması ve emekli maaşı hesaplama uygulaması!

Emekli maaşı sorgulaması ve emekli maaşı hesaplama uygulaması!

13.05.2016 - 09:42 | Son Güncellenme:

Emekli maaşı sorgulama ve hesaplama işlemi bir çok bireyin başvurduğu işlemlerdendir. Emekli maaşı sorgulama ve hesaplama işlemleri internet üzerinde mevcuttur. Emekli maaşı sorgulama ve hesaplama işlemleri ücretsiz olarak kısa sürede yapılabilir.

Emekli maaşı sorgulaması ve emekli maaşı hesaplama uygulaması

Emekli olduktan sonra emekli maaşına tabi tutulursunuz. Aldığınız emekli maaşı sayesinde rahat bir yaşlılık dönemi geçirebilirsiniz. Ama emekli maaşı alabilmeniz için çalıştığınız dönemde bazı gereklilikleri yerine getirmeniz gereklidir. Bu gerekliliklerden bir tanesi yatırılması gereken prim ve sigortaların tamamlanmasıdır. Sosyal güvencenizi sağlayabilmeniz için çalışırken prim veya sigorta yatırmanız gereklidir. Yatırdığınız prim ve sigortalar sayesinde sosyal güvencenizi sağlayabilirsiniz. Ayrıca bu prim ve sigortalar tamamlandığında bağlı olduğunuz kurumdan emekli olabilirsiniz. Emekli olduktan sonra ise emekli maaşı alabilirsiniz. Çalıştığınız dönem de emekli olduktan sonra ne kadar emekli maaşı alacağınızı tam olarak bilemeyebilirsiniz. Bunun için Sosyal Güvenlik Kurumu bazı hesaplama programları geliştirmiştir. Bu hesaplama programlarından bir tanesi emekli maaşı hesaplama programıdır. Emekli maaşı hesaplama programı sayesinde emekli olmadan önce emekli olduğunuzda ne kadar maaş alabileceğinizi hesaplayabilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumunun emekli maaşı hesaplama programına internet üzerinden ulaşabilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumu emekli maaşı hesaplama programını her kurum için farklı şekillerde tasarlamıştır. Bağlı olduğunuz kurumun emekli maaşı hesaplama programına giriş yaparak hesaplama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

SSK ya bağlı olan vatandaşlar emekli maaşı hesaplama işlemi için ilk önce internet üzerinden Sosyal Güvenlik Kurumunun SSK için tasarladığı emekli maaşı hesaplama programına giriş yapmalıdır. Giriş yaptıktan sonra T.C. kimlik numarasını, SSK sicil numarasını, nüfusa kayıtlı olduğu ili ve doğum tarihini sisteme girmeleri gereklidir. Bağ-Kura bağlı olan vatandaşlar da emekli maaşı hesaplama işlemi için ilk önce internet üzerinden Bağ-Kur için olan emekli maaşı hesaplama programına giriş yapmalıdır. Giriş yaptıktan sonra T.C. kimlik numaranızı girmelisiniz. Kurumunuzu seçtikten sonra güvenlik kodunu da girmeniz gereklidir. Emekli sandığına bağlı olan vatandaşlar internet üzerinden kendi kurumları için olan hesaplama programına giriş yaptıktan sonra derece, kademe, ek gösterge bilgilerini girmeleri gereklidir. Daha sonra makam, temsil, görev tazminat göstergesi bilgilerini de sisteme girmeniz gereklidir. Hizmet yılı, hizmet ayı, kıdem yılı ve ikramiye yılı bilgilerini de girdikten sonra hesaplama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Emekli olduktan sonra aldığınız emekli maaşı ile ilgili tüm bilgileri emekli maaşı sorgulama işlemi sayesinde öğrenebilirsiniz. Emekli maaşı sorgulama işlemini de internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. İnternet üzerinden emekli maaşı sorgulama işlemini E-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. E-Devlet sisteminden işlem gerçekleştirebilmek için ise sisteme giriş yapmanız gereklidir. E-Devlet sistemine ana sayfada yer alan sisteme giriş linkini tıkladıktan sonra giriş yapabilirsiniz. Açılan giriş yollarından E-Devlet şifresi ile giriş yolunu seçtikten sonra T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi sisteme girmeniz gereklidir. Sisteme giriş yaptıktan sonra E-Hizmetler bölümüne girmelisiniz. E-Hizmetler bölümünden Sosyal Güvenlik Kurumunu bulduktan sonra alt hizmetlerinden bağlı olduğunuz kuruma göre emekli maaşı sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.