Gündem Emekli maaşımı nasıl hesaplarım? Emekli maaşınızı internetten sorgulayın!

Emekli maaşımı nasıl hesaplarım? Emekli maaşınızı internetten sorgulayın!

18.04.2016 - 10:01 | Son Güncellenme:

Emekli maaşı hesaplama ve sorgulama bireylerin en çok başvurduğu SGK hizmetlerindendir. Emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemleri bir kaç dakikada yapılabiliyor. Emekli maaşı hesaplama ve sorgulama ile ilgili merak ettiğiniz her şey haberimizde yer almaktadır.

Emekli maaşımı nasıl hesaplarım Emekli maaşınızı internetten sorgulayın

Sizlere bu yazımızda emekli maaşı nasıl sorgulanır yada emekli maaşı sorgulama işlemi hattında bilgi vereceğiz. Emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemleri sayesinde vatandaşlar artık emekli olduktan sonra ne kadar ücret alacakları konusunda internet sitemiz üzerinden çok kolay bir şekilde bilgi edinebilirler. Emekli maaş hesaplama ve emekli maaşı sorgulama işlemlerinin hiç zaman kaybı yaşamadan internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. İlk olarak emekli maaşı alabilmeniz için emekli olmanız gerekmektedir. Emekli olabilmeleri için ise çalışmış olduğunuz kurumda o zamana kadar yapmış olduğumuz sigorta yatırma işlemleri göz önüne alınmaktadır. Artık devletin bizlere sunmuş olduğu hizmetlerden bir tanesi de internet üzerinden emekli maaşı hesaplama ve emekli maaşı sorgulama işlemleridir.

Haberin Devamı

EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemlerinin Sosyal Güvenlik Kurumu çerçevesinde yer alan internet sistemi üzerinden hizmet vermektedir. Emekli maaşı hesaplama ve sorgulama uygulamasını internet üzerinden çok rahat bir şekilde erişebilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumunun emekli maaşı hesaplama ve sorgulama programı sayesinde sizleri işlerinizi halledebilirsiniz. Sizler bağlı olmuş olduğunuz kurumun hesaplama programına giriş yaparak hesaplama ve sorgulama işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Sosyal Sigortalar Kurumu’na bağlı olan vatandaşlar internet sistemi üzerinden kendi kurumları için tasarlanmış olan emekli maaşı hesaplama ve emekli maaşı sorgulama programı üzerinden giriş yaparak işlerini çok kolay bir şekilde halledebilirler. Giriş yaptıktan çok kısa bir süre sonra TC kimlik numaralarını, Sosyal Sigortalar Kurumu sicil numarasını, daha sonrasında baba adınızı, nüfusa kayıtlı olduğu il ve en son olarak da doğum tarihi bilgilerinin bu internet sistemi üzerinden girmeleri gerekmektedir. Eğer, Bağ Kur'a bağlı iseniz yine aynı şekilde internet sitesi üzerinden kendi kurumlarınca kendileri için tasarlanmış olan emekli maaşı hesaplama ve emekli maaşı sorgulama işlemleri internet sitesi üzerinden giriş yapmaları gerekmektedir. Giriş yaptıktan sonra TC kimlik numaralarını ve kurumlarını seçmeleri gerekmektedir. En son olarak ise güvenlik kodunu girerek hesaplama işlemini çok kolay bir şekilde tamamlayabilirler. Emekli Sandığı kurumuna bağlı olan vatandaşlar ise yine internet sistemi üzerinden emekli maaşı hesaplama ve emekli maaşı sorgulama işlemlerini internet programı sayesinde giriş yaparak çok kolay bir şekilde öğrenebilirler. Giriş yaptıktan sonra ise hizmet yılı kademe, hizmet ayı, aylık tarihi ve ek gösterge bilgilerini internet sistemi üzerine girmeleri gerekmektedir. Emekli maaşı sorgulama ve hesaplama işleminde e-devlet sistemi üzerinden de gerçekleştirebilirsiniz. E-devlet sistemi üzerinden emekli maaşı sorgulama ve emekli maaşı hesaplama işlemlerinizi gerçekleştirebilmeniz için ilk olarak sisteme giriş yapmanız gerekmektedir. E-devlet sisteme giriş yaptıktan sonra ana sayfada yer alan sisteme giriş linkine tıklamanız gerekmektedir. Daha sonrasında karşınıza gelen sayfa üzerinden e-devlet şifresi ile giriş yolunu tercih etmelisiniz. Daha sonrasında ise TC kimlik numaranızı ve e-devlet şifrenize giriş yaparak sayfada yer alan e hizmetler bölümünden Sosyal Güvenlik Kurumu'na bulmanız gerekmektedir. Burada Bağ Kur'a bağlı olan vatandaşlar 4B hizmetler bölümünün seçmelidirler. SSK'ya bağlı olan vatandaşlar ise 4A hizmetler bölümünün tercih etmelidir.

Yazarlar