Gündem Emekli maaşınızı internetten hesaplamanız mümkün!

Emekli maaşınızı internetten hesaplamanız mümkün!

19.10.2016 - 09:03 | Son Güncellenme:

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-SGK ağı hizmetleri internette emekli maaşı hesaplama işlem şansı veriyor. E-Devlet sistemi üzerinden yapılabilen emekli maaşı hesaplama işlemi yoğun ilgi görüyor. E-Devlet sistemi üzerinden 7 gün 24 saat online emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemlerini birkaç dakika içerisinde gerçekleştirebilme şansına sahip olunabiliyor.

Emekli maaşınızı internetten hesaplamanız mümkün

Türkiye’de emeklilik sistemleri sosyal güvenlik kapsamında tüm çalışan vatandaşlara yönelik olarak aktif şekilde uygulanıyor. Özellikle Türkiye’de özel sektör alanında çalışarak Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) mükellefi olan vatandaşların SSK emeklilik hakkı bulunuyor ki vatandaşlar bu çerçevede yaşlılık dönemlerinde emekli maaşı alabilme şansına sahip olabiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından da SSK mükelleflerine yönelik olarak bu konuya ilişkin online emekli maaşı hesaplama hizmeti sunuluyor. Günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde internet kullanım oranlarının her gören gün büyük bir hız ile gelişmesi ile birlikte ve toplumun önemli bir kesimi tarafından aktif şekilde kullanılmaya başlanması ile birlikte Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından internet altyapısı vatandaşlara sunulan sigorta ve emeklilik hizmetlerinde aktif şekilde kullanılıyor.

Haberin Devamı

EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Özellikle de her geçen gün büyük bir hız ile gelişerek vatandaşların yaşamı içerisinde sn derece önemli bir rol üstlenmekte olan mobil akıllı cihazlar sayesinde insanların yaşamlarının her alanında nerede olursa olsun internet ortamına erişim sağlayabilme şansına sahip olabilmesi vatandaşların internet hizmetlerinden her türlü ihtiyaçları konusunda yararlanabilmesini sağlıyor. Bu çerçevede de Türkiye’de kamu kurum ve kuruluşları tarafından kamu hizmetleri alanında da aktif şekilde kullanılmaya başlanan internet altyapısı ile internetin hız ve kolaylıklarından kamu işlemleri konusunda da yararlanılabiliyor. İnternet ortamı üzerinde Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından oluşturulan e-SGK ağı uygulamaları arasında yer alan SSK emekli maaşı hesaplama uygulaması da günümüz SSK mükelleflerine internet üzerinden SSK emeklilikleri döneminde alacakları SSK emekli maaşının ne kadar olacağını hesaplayabilme şansı veriyor.

İnternet üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-SGK ağı hizmet uygulamaları arasında yer alan emekli maaşı hesaplama uygulaması tüm SSK mükellefleri tarafından internete erişim sağlanabilen her yerden ücretsiz olarak 7 gün 24 saat kullanılabiliyor. Ancak SSK mükelleflerinin SSK emeklilikleri döneminde ne kadar emekli maaşı alabileceklerini doğru ve hatasız olarak hesaplayabilmeleri için bazı kişisel bilgileri SSK emekli maaşı sorgulama uygulaması üzerinde girmesi gerekiyor. Bu aşamada SSK mükellefleri tarafından T.C. kimlik numarası, SSK sicil numarası, doğum tarihi, baba adı ve nüfus il bilgilerinin girilmesi gerekiyor. Böylelikle internette emekli maaşı hesaplama yapılabiliyor.

Günümüzde SGK’ nın internette emekli maaşı sorgulama işlemini mümkün kılan e-Devlet portalı hizmetleri de bulunuyor. Tüm sigorta emeklileri artık güncel ve geçmiş dönemlerde almış oldukları emekli maaşlarına ilişkin olarak ayrıntılı dökümleri online e-Devlet emekli maaşı sorgulama ekranı üzerinden öğrenebilme şansına sahip olabiliyor. Günümüz modern Türkiye’sinde elektronik ortam üzerinde yer alan her bir kamu kurum ve kuruluşunun dijital hizmet uygulamasını tek bir portal üzerinde bir araya getiren sanal devlet portalı e-Devlet sistemi üzerinde Sosyal Güvenlik Kurumu’na ait olan e-SGK ağı hizmet uygulamaları bulunuyor. Vatandaşlar internet ortamı üzerinde yer alan sanal devlet portalı e-Devlet sistemindeki e-SGK ağı uygulamalarını kullanarak sadece dakikalar içerisinde emekli maaşı sorgulama işlemlerini gerçekleştirebiliyor. Ancak bu aşamada vatandaşların öncelikli olarak e-Devlet Kapısı üzerinde kimlik doğrulaması gerçekleştirmeleri gerekiyor.