Gündem Emekli maaşınızı internetten hesaplayabilirsiniz!

Emekli maaşınızı internetten hesaplayabilirsiniz!

21.10.2016 - 09:56 | Son Güncellenme:

Emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemini online şekilde e-Devlet Kapısı üzerinden yapılabiliyor. Bu imkanının vatandaşa sunulmasının ardından artık pek çok vatandaş emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemi için interneti tercih ediyor. Emekli maaşı hesaplama ve sorgulama sayfası üzerinden gerçekleştirilebilen bu işlem oldukça kolay şekilde tamamlanabiliyor.

Emekli maaşınızı internetten hesaplayabilirsiniz

Modern yüzyıl teknolojilerinin günlük yaşamın her alanında internet kolaylıkla erişim sağlayabilme şansı verdiği bugünlerde tüm diğer kamu kurum ve kuruluşlarında olduğu gibi Sosyal Güvenlik Kurumu’nda da internet altyapısı aktif şekilde kullanılıyor ki bu çerçevede internet hizmetleri oldukça popüler bir hale geldi. Günümüzde sigorta mükellefleri, artık Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-SGK ağı uygulamalarını kullanarak kolay bir şekilde internette sigorta ve emeklilik işlemlerini yapabildiğinden emekli maaşı hesaplama işlemlerini gerçekleştirebiliyor.

Haberin Devamı

EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Modern toplum yaşantısı içerisinde insanların sosyal haklardan yararlanabilmesi, sosyal haklarının korunabilmesi ve sağlık hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanabilmesi için uygulanmakta olan sigorta sistemleri bulunuyor. Tüm dünyada toplumların ve ülkelerin en temel kaynak ve ihtiyaçları çerçevesinde şekillenmekte olan sigorta sistemleri, Türkiye’de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesinde Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yönetiliyor ve denetliyor.

Bu çerçevede 2006 yılında Sosyal Güvenlik Kurumu çatısı altında toplanan özel sektör çalışanlarına yönelik SSK, kendi nam ve adına çalışanlara yönelik Bağkur ve kamu alanında çalışanlara yönelik Emekli Sandığı sistemleri bulunuyor. Sosyal Güvenlik Kurumu kurulduğu günden bu yana internet altyapısını da aktif şekilde kullanıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet hizmetleri çerçevesinde internet ortamı üzerinden kolaylıkla kullanılabilmekte olan emekli maaşı hesaplama uygulaması ile birlikte Türkiye’de özel sektör alanında çalışan tüm Sosyal Sigortalar Kurumu mükelleflerinin ve Bağkur sigorta mükelleflerinin en güncel sigorta durumlarından emekliliklerinde ne kadar emekli maaşı alabileceklerini öğrenmeleri mümkün oluyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun elektronik ortam üzerinde yer alan emekli maaşı hesaplama uygulaması üzerinde Sosyal Sigortalar Kurumu mükellefleri hesaplama işlemleri için bazı sigorta ve kimlik bilgilerini giriyor. Bu çerçevede sigorta mükellefleri emekli maaşı hesaplama uygulaması üzerinde ‘T.C. kimlik numarası’, ‘SSK sicil numarası’, ‘baba adı’, ‘nüfus il’ ve ‘doğum tarihi bilgilerini girerek, emekliliğinde ne kadar SSK emekli maaşı alabileceğini öğrenebiliyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun bir diğer hizmet uygulaması ekranı üzerinden de SSK emekli maaşı sorgulama yapılabiliyor. Aktif SSK emeklisi olan vatandaşların internet ortamı üzerinden kolaylıkla gerçekleştirebilmekte olduğu SSK emekli maaşı sorgulama uygulaması ile birlikte güncel ayın ve geçmiş ayların tüm emekli maaşı bilgilerini her bir ayrıntısı ile internet kolaylığında öğrenebiliyor. Bu çerçevede Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-Devlet portalındaki e-SGK ağı hizmetleri çerçevesinde emekli maaşı sorgulama işlemi için SSK emeklisi ‘4A emekli aylığı bilgisi’, Bağkur emeklisi ‘4B emekli aylığı bilgisi’ ve Emekli Sandığı emeklisi ‘4C emekli aylığı bilgisi’ ekranını kullanabiliyor.

Ancak emeklilerin internet ortamı üzerinde yer alan sanal devlet portalı e-Devlet sisteminden kolay bir şekilde bu emekli maaşı sorgulamalarını gerçekleştirebilmeleri için öncelikli olarak e-Devlet kimlik doğrulaması yapması gerekiyor. Güvenlik amaçlı olarak vatandaşlardan talep edilen e-Devlet sistemindeki bu kimlik doğrulaması ‘sisteme giriş’ penceresinde 5 farklı yüksek giriş yöntemi (e-Devlet şifresi, mobil imza, elektronik imza, T.C. kimlik kartı ve internet bankacılığı) alternatifinden birisini kullanarak güvenli şekilde sisteme giriş yapıp, emekli maaşı sorgulama ile emekli aylığı bilgilerini öğrenebiliyor.