Gündem Emeklilik Yaşınızı Ve Emeklilik Tarihinizi Ne Zaman Emekli Olurum İle Yapın!

Emeklilik Yaşınızı Ve Emeklilik Tarihinizi Ne Zaman Emekli Olurum İle Yapın!

06.06.2015 - 12:32 | Son Güncellenme:

Ne zaman emekli olurum uygulamalarını kullanarak emeklilik hesaplamalarınızı kolayca yapabilirsiniz. Ne zaman emekli olurum uygulamaları hakkımda ayrıntılı bilgi için haberimizi okuyabilirsiniz.

Emeklilik Yaşınızı Ve Emeklilik Tarihinizi Ne Zaman Emekli Olurum İle Yapın

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internette hizmet açtığı ne zaman emekli olurum uygulaması ile birlikte internet üzerinden emekliliğinize ne kadar kaldığını öğrenebiliyorsunuz. İnternet teknolojisini vatandaşa sunduğu hizmetlerinde en aktif şekilde kullanan Sosyal Güvenli Kurumu, Türkiye’deki sigorta hizmetlerinin dünya standartlarında ve son derece modern bir yapıda vatandaşa sunulabilmesini amaçlıyor. Son yıllarda bu doğrultuda da oldukça önemli adımlar atan Sosyal Güvenlik Kurumu, sigorta mükelleflerinin her alanda olduğu gibi sigorta işlemlerinde de internet fırsatlarından ve kolaylıklarından yararlanabilmesine yardımcı oluyor. Dijital platform üzerinde yer alan ve online hizmet uygulamaları ile vatandaşa daha hızlı hizmet sunmayı amaçlayan kamu kurumları arasında en geniş online hizmet ağına sahip olan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun bu online hizmet uygulamaları vatandaşların eskiden uzun süreler vermek zorunda kaldıkları sigorta işlemlerini artık çok daha pratik bir şekilde yapabilmelerine yardımcı oluyor.

Haberin Devamı

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİLİK YAŞI HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan online hizmet uygulamaları arasında bazı uygulamalar sigorta mükelleflerinin resmi işlemlerine yönelik olarak hizmet verirken, bazı uygulamalar ise sigorta mükelleflerinin en çok merak ettikleri sorulara internet kolaylığında yanıt bulabilmelerine yardımcı oluyor. Özellikle de modern çağda çalışma yaşamı içerisinde yorucu ve stresli bir atmosferle boğuşan vatandaşların yaşlılık dönemlerinde SSK emeklilik şartlarını yerine getirmeleri halinde hak kazanabilecekleri emekliliklerine ne kadar kaldığını öğrenmek istiyor. Sigorta mükellefleri arasındaki en yaygın sigorta bilgileri arasında yer alan bu emeklilik konusunda Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından dijital platformda ne zaman emekli olurum uygulaması hizmete açıldı.

Haberin Devamı

Sigorta mükellefleri artık son derece pratik bir şekilde emekliliklerinin hangi tarihte olacağını ve SSK emeklilik şartlarına göre emeklilikleri için kalan tüm sigorta bilgilerini her bir ayrıntısı ile birlikte öğrenebilme imkanına sahip olabiliyor. Dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun bu online hizmet uygulaması sigorta mükellefleri tarafından son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor. Özellikle de sigorta mükelleflerinin, dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun bu online hizmet uygulaması ile emeklilik yaşlarını doldurmaları için ne kadar kaldığını, emeklilikleri için ne kadar hizmet süresi kaldığını ve elbette ki emeklilikleri için ne kadar SSK prim ödemesi yapılması gerektiğini öğrenebiliyor. Bu sebeple de günümüzde sigorta mükellefleri tarafından son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılmakta olan bir online hizmet uygulaması olarak öne çıkan ne zaman emekli olurum uygulamasında en doğru sonuçlara ulaşılabilmesi için sigorta mükelleflerinin kesinlikle en güncel sigorta bilgilerini girmeleri gerekiyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinde öğrenecekleri emeklilik bilgileri tamamen online bir hesaplamadır. Bu nedenle de sigorta mükelleflerinin bu uygulama üzerinde yer alan emeklilik bilgilerine göre emeklilik başvurularının yapılmaması gerekiyor. Özellikle de Sosyal Güvenlik Kurumu emeklilik başvurularında sadece kendi sisteminde yer alan sigorta bilgilerini ve durumunu incelemeye alıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinde girmeleri gereken sigorta bilgilerini e-Devlet sistemindeki SGK uygulamaları aracılığı ile öğrenebiliyor. Sigorta mükelleflerinin öncelikli olarak ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden birisini kullanarak sisteme giriş yapmaları gerekiyor.

Haberin Devamı

Güncel sigorta bilgilerini e-hizmetler kategorisinde bulunan kamu kurumları listesi içerisindeki SGK ‘4A hizmet bilgisi’ ekranından kolay bir şekilde öğrenebiliyor. Böylelikle emekliliklerine ne kadar kaldığını hizmet süresi, prim ödeme gün sayısı ve emeklilik yaşı olarak ayrıntılı şekilde öğrenebilme fırsatından yararlanabiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinde ise sigorta mükelleflerinin ‘cinsiyet’, ‘doğum tarihi’, ‘hizmet başladığı tarih’, ‘maluliyet durumu’ ve ‘erken yaşlanmasının olup olmadığını’ girmeleri gerekiyor. Daha sonra ise ‘SSK prim ödeme gün sayısı’, ‘diğer sandıklara ait gün sayısı’, ‘askerlik/sanatçı gün sayısı’, ‘fiili gün sayısı’, ‘yurtdışı gün sayısı’ ve 3600 günden emeklilik bilgisi için ‘3600 günün doldurulduğu tarih’ bilgilerini girmeleri gerekiyor. Ne zaman emekli olurum uygulamasında emeklilik yaşı, SSK hizmet süresi ve SSK prim ödeme gün sayısı bilgilerini 7200 prim günü, 5400 prim günü ve 3600 günden emeklilik olmak üzere farklı prim ödeme gün sayılarında en ayrıntılı şekilde öğrenebilme fırsatına sahip olunabiliyor.