Püf Noktaları Evinize Tazelik Getirecek Öneriler

Evinize Tazelik Getirecek Öneriler

Son Güncellenme:

.

Evinize Tazelik Getirecek Öneriler

Yer kaplamayan, çoğu zaman gözle bile görülmeyen fakat buna rağmen evinizi boğan, her nefes alışınızda size tüm ağırlığını hissettiren yaşam alanlarınızın davetsiz misafiri, nam-ı diğer; toz. Tozdan bütünüyle kurtulmak imkansıza yakın bir hayal, ancak evinizin içinde ona karşı iyi bir savunma mekanizması oluşturmanız mümkün. Bu hafta sonunuzun bir bölümünü yaşadığınız ortama yeniden rahat bir nefes aldırmak için feda edin ve evinize tazelik getirecek öneriler listesini adım adım uygulamaya koyun.

Haberin Devamı

Gözünüzle gördüğünüz yüzeylerdeki tozu temizleyin

Evinize Tazelik Getirecek Öneriler

Elinize en iyi toz bezinizi alın ve odaları birer birer dolaşarak silinebilir tüm yüzeylerdeki tozu toplayın. Eğer bir Amazon savaşçısı değilseniz, erişmenizin mümkün olmadığı bazı noktalar ortaya çıkacaktır. Buralardaki tozu görmezden gelmeniz gerekebilir. Aldırmayın; söylediğimiz gibi, sıfır tozlu yaşam alanları gerçekçi değil. Siz, ulaşabildiğiniz yüzeyleri tam manasıyla temizlediğinizden emin olun, kafi.

Ulaşılması zor noktalarda biriken toza yoğunlaşın

Evinize Tazelik Getirecek Öneriler

Gelelim ikinci aşamaya. Eğer dekoratif objelerden hoşlanıyorsanız bu aşamada işiniz biraz daha zor. Zira, üzerinde onlarca girinti çıkıntı bulunan şık ve gösterişli biblo ve diğer dekoratif malzemeler tam anlamıyla birer toz toplayıcı görevi yaparlar. Söz konusu oyukların her birine sabırla girerek, yuvalanmış tozların hakkından gelmelisiniz. Bu safhada tozlanabilecek noktaları iyi keşfetmeli, aynı zamanda hızlı ve pratik olmalısınız.

Haberin Devamı

Gelecekte karşılaşacağınız tozun önünü kesin

Evinize Tazelik Getirecek Öneriler

Üçüncü ve son adım, geleceğe yatırım niteliği taşıyor. Toz alma işlemini ne kadar sık yaparsanız yapın, yaşam alanlarınızın aynı inatla tozlanmaya müsait olduğunu görürsünüz. Ancak eğer günlük yaşam alışkanlıklarınız üzerinde ufak bir iki değişikliğe gidebilirseniz, o zaman toz alma sıklığınızı biraz da olsa azaltma şansınız olur. Örneğin, daire kapınızın önüne kaliteli bir paspas serin ve içeri girerken ayakkabılarınızın altını olabildiğince temizleyin. Hatta en iyisi, kapı eşiğinden içeriye ayakkabıyla girmeyin. Bunu, hem aile bireyleri arasında, hem de evinize gelip giden tüm misafirleriniz için katı bir kural haline getirin. Böylece ayakkabılarla beraber dışarıdan içeriye taşınan tüm o tozu, kiri, mikrobu kapının dışında bırakmış olursunuz. Evinize tazelik getirecek öneriler listesinin bir diğer maddesi minimum dekoratif ürün kuralında yatıyor. Yaşam alanlarınızda kullandığınız dekoratif objelerin sayısı ne kadar az olursa, evinizin genel toz tutma kapasitesi de o kadar düşer. Böylece etrafı temiz tutmak için ayırdığınız onca zamanı çok daha keyifli ve anlamlı işler için harcayabilirsiniz.

Nem ile savaşın

Evinize Tazelik Getirecek Öneriler

Son önerimizin konu başlığı; nem. Unutmayın; toz nemi sever. Eğer mümkünse evinizde nem giderici cihaz kullanın. Özellikle mutfakta yemek pişirirken davlumbazı çalıştırmayı ihmal etmeyin. Ortamın havasını kuru ve temiz tutmaya özen gösterin. Bu şekilde tozlar için, onların sevdiği türden bir yaşam alanı yaratmış olmayacaksınız. Haliyle, tozlar da mutsuz oldukları yerde yaşamak istemeyecekler.