Gayrimenkul Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan Üsküdar’da 5 bin yeni konut

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan Üsküdar’da 5 bin yeni konut

05.07.2021 - 17:33 | Son Güncellenme:

2018 yılında başlatılan Çamlıca Camii ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi’nde bir adım daha atıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen “Üsküdar’da Büyük Dönüşüm 5000 Yeni Konut Projesi” kapsamında Üsküdar Kirazlıtepe’deki yıkım çalışmaları törenle başladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan Üsküdar’da 5 bin yeni konut

Projenin başlatılması için yapılan kentsel dönüşüm çalışmalarına, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, TOKİ Başkanı Ömer Bulut, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve çok sayıda protokol katıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum açılışta yaptığı konuşmada şöyle konuştu: “Sadece Üsküdar'ımızı değil, bütün İstanbul’un deprem dönüşümünü, ilgilendiren 5 bin konutluk yeni bir etap daha başlatıyoruz. Hep şunu istedik, vatandaşımıza örnek bir dönüşüm gösterelim. Kirazlıtepe'de başlatılan dönüşümün Ferah, Küplüce ve Mehmet Akif mahallelerinde devam edeceğini kaydeden Kurum, “Gerek yapı denetimde gerek Kentsel Dönüşüm Yasası’ndaki düzenlemelerle son 20 yılda 45 milyon vatandaşımızı güvenli konutlara kavuşturduk.” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Üsküdar’da yürütülen proje

Üsküdar’da 2018 yılında Büyük Çamlıca Camisi’nin batısında bulunan 180 bin metrekarelik alanı riskli alan ilan ettiklerini hatırlatan Kurum, bunun ardından hemen çalışmalara başladıklarını anlattı.

Kirazlıtepe ve Ferah mahallerinde toplam 1876 konut ve 142 ticari ünite yaptıklarını belirten Kurum, “İlk etabını bitirdik. TOKİ Başkanlığımız eliyle inşaat çalışmaları hızıyla devam ediyor. Eylül ayında 504 konutumuzu ve 47 dükkanımızı, yine önümüzdeki yılın sonuna kadar da 1370 konut ve 95 dükkanımızı Üsküdarlı kardeşlerimize teslim edeceğiz.” dedi.

Törende konuşan TOKİ Başkanı Ömer Bulut, şehirler fiziksel ve işlevsel açıdan değişim ve dönüşüm yaşarken, İstanbul gibi afet riski yüksek büyük şehirlerde kentsel dönüşüm projelerinin öneminin her geçen gün arttığını ifade etti. Bulut, TOKİ olarak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı öncülüğünde yaşam kalitesinin iyileştirilmesi, sağlıklı ve uygun konut alanlarının çoğaltılması ve yapı stokunun yenilenmesi noktasında kentsel dönüşüm projelerine hız verdiklerini anlattı.

Haberin Devamı

“Büyük İstanbul Dönüşüm Projesi”

Bulut, “Büyük İstanbul Dönüşüm Projesi” kapsamında 22 ilçede 41 kentsel dönüşüm alanında 85 bin konutu projelendirdiklerini bildirdi.

Gaziosmanpaşa, Esenler, Ataşehir, Çatalca, Zeytinburnu, Sultangazi, Kağıthane ilçelerinde 181’i ticari işyeri olmak üzere toplam 6 bin 463 konutun ihalesini bu yıl gerçekleştireceklerini açıklayan Bulut, şöyle devam etti: “TOKİ olarak Üsküdar’ımıza şimdiye kadar 2 bin 46 konut, ticari işyeri, okul ve diğer sosyal donatıları inşa ettik. Ayrıca Üsküdar ilçemizde büyük çaplı bir kentsel dönüşüm projesi yürütüyoruz. Bakanlığımızca riskli alan ilan edilen Çamlıca Camii'nin batısında bulunan 180 bin 550 metrekarelik alanda bu çalışmalarımız hızla devam etmektedir.”