Püf Noktaları Göründüğünden Çok Daha Fazlası: Alüminyum Folyo

Göründüğünden Çok Daha Fazlası: Alüminyum Folyo

Son Güncellenme:

.

Göründüğünden Çok Daha Fazlası: Alüminyum Folyo

Her evin ihtiyacı olan alüminyum folyonun sadece mutfakta kullanıldığını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz! Genellikle besinleri saklamak ve pişmesini kolaylaştırmak için kullanılan bu ufak mucizevi malzeme, aslında temizlikten ev bakımına kadar pek çok alanda işinize yarıyor. Hangi alanlarda kullanabileceğiniz hakkında ufkunuzu genişletecek bilgileri sizin için derledik. Alüminyum folyo kullanımı hakkında hayatınızı kolaylaştıracak bu püf noktalara göz atmadan, alüminyum folyo kullanmayın deriz!

Haberin Devamı

Bıçağınızı veya makasınızı keskinleştirin

Göründüğünden Çok Daha Fazlası: Alüminyum Folyo

Devamlı elinizin altında sakladığınız o değerli makasınız artık eskisi kadar keskin değil mi? Hiç dert etmeyin! Birkaç parça alüminyum folyo, işinizi görecektir. Uzun şekilde ayırdığınız folyonuzu, birkaç kat olacak şekilde katlayın ve makasınızla kesin. Artık işe yaramayacağını düşündüğünüz o kıymetli makası, dakikasında keskin hale getirebilirsiniz. Dilerseniz aynı işlemi kesmediğini düşündüğünüz mutfak bıçaklarınız için de uygulayın, sonuca fazlasıyla şaşıracaksınız!

Ütünüzü daha basit ve zevkli şekilde gerçekleştirin

Göründüğünden Çok Daha Fazlası: Alüminyum Folyo

Günlük işler arasında yer alan ütünün çok sevilmeme nedeni, kuşkusuz inatçı kırışıklıklar! En yüksek ısı ayarında olmasına rağmen açılmayan kırışıklıklar, elbette can sıkıcı bir durum. Ancak bu durumun neden kaynaklandığını hiç düşündünüz mü? Cevap aslında oldukça basit. Ütü masasının nemin büyük bir kısmını emmesi, böyle bir aksilikle karşılaşmanıza neden olabiliyor. Ancak bunun da bir çözümü var. Masanızın kılıfı altına koyacağınız uzun alüminyum folyo sayesinde hem kırışıklıklar açılacak hem de ütü yapmak daha zevkli bir hal alacak.

Haberin Devamı

Badana sırasında kullanın

Göründüğünden Çok Daha Fazlası: Alüminyum Folyo

Evi boyarken etrafa sıçrayan ve bulaşan boya kalıntılarından şikayetçi olmayan yoktur değil mi? Halbuki boya öncesi önlem alsanız her şey o kadar kolaylaşacak ki, kendiniz bile bu duruma şaşıracaksınız. Tek yapmanız gereken boyanın temas etmesini istemediğiniz yerleri folyo kağıdı ile sarmak. Alüminyum folyo kullanımı sayesinde, armatürlerden, çekmece kapaklarına, dolap saplarından kapı tokmaklarına kadar tüm demirbaşlarınızı boyaya karşı koruyabilirsiniz.

Küf veya pas lekelerini çıkartın

Göründüğünden Çok Daha Fazlası: Alüminyum Folyo

Mutfağınızda yağlı yemekler yapıyorsanız fırın, aspiratör ve musluk gibi noktalarda sıklıkla pas sorunu ile karşılaşmanız olası. Hemen birkaç damla yağ çözücü ile birlikte alüminyum folyoyu birleştirip kirli bölgeyi ovabilirsiniz. Ayrıca evinizin paslanmış diğer metal eşyalarını veya gümüş takımlarını da bu şekilde temizleyebilmeniz mümkün.

Bitkilerinizi böceklerden kurtarın

Göründüğünden Çok Daha Fazlası: Alüminyum Folyo

Meyve, sebze ve çiçek bitkilerin kök kısımları, yaz aylarında bazı böceklerden dolayı zarar görebiliyor. Canlıların büyümesini ve gelişmesini engelleyen bu minik hayvanlardan kurtulmak istemez misiniz? Hemen elinize ihtiyacınız kadar folyo kağıdı alın ve bitkilerinizin ot kısımlarına ince şekilde yerleştin. Böylelikle güneş ışığını yansıtarak bitkilerinizin büyümesine de katkı sağlamış olacaksınız.