Gayrimenkul Haberleri İzmir Urla'da Yaşama Rehberi

İzmir Urla'da Yaşama Rehberi

Son Güncellenme:

.

İzmir Urlada Yaşama Rehberi

Yemek kültürü, doğası ve kent merkezine yakınlığı Urla’yı İzmir’in popüler ilçelerinden birisi haline getiriyor. Kaliteli yaşam için doğru seçenek olan Urla’da nerede yaşanır sorunun yanıtını ve ilçenin avantajlarını sizler için sıraladık.

Haberin Devamı

Her İhtiyaca Cevap Verebilecek Konutların Bulunması

İzmir Urlada Yaşama Rehberi

Her ne kadar Urla İzmir’in tatil bölgelerinden birisi olarak anılsa da, her zevke ve bütçeye uygun konut seçeneği kolayca bulunabiliyor. İlçenin sahil kesimindeki konutlar ağırlıklı olarak iki katlı ve üç katlı olarak inşa ediliyor. Bu tarz konutlar arasından seçim yaparken ister müstakil olanları isterseniz de 24 saat güvenlikli site içerisinde olanları tercih edebilirsiniz. Her iki seçeneğin de genelde kendine ait bahçe içerisinde yer alması mahremiyet açısından avantaj sağlıyor. Ayrıca hobilerinizle rahatlıkça uğraşma özgürlüğüne kavuşabilirsiniz. Apartman tarzı bir konut seçimi içinse Urla’nın merkezi öne çıkıyor.

Doğaya Yakın Olmak İçin Urla’da Nerede Oturulur?

İzmir Urlada Yaşama Rehberi

Kapladığı alan bakımından oldukça büyük sayılabilecek Urla’nın en önemli özelliği, merkezi dışındaki tüm mahallerinin doğa ile iç içe olması. Özellikle Yağcılar, Kuşçular, Demircili gibi büyük çoğunluğu ormanlık alanla kaplı mahallelerde bu durum daha net hissediliyor. Ayrıca Zeytinalanı’nın çevre yoluna bakan kısımları ve Çeşmealtı doğaseverler için uygun mahalleler olarak öne çıkıyor. Deniz manzarası arayanlar için Urla’nın uzun sahil şeridine sahip olması seçenekleri daha da artırıyor. Tercihinizi sakin bir ortamda yaşamaktan yana kullanmak isterseniz, Karaburun Yolu üzerindeki İçmeler ve Gülbahçe’deki konutları inceleyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Çevre Yolu Sayesinde Merkeze Ulaşım Kolaylığı

İzmir Urlada Yaşama Rehberi

Çeşme Otobanı’na çıkan 3 bağlantı yolu sayesinde Urla’dan hem İzmir’in merkezine hem de yakındaki şehirlere kolayca yolculuk yapabilirsiniz. Üstelik bu bağlantılar birbirlerine neredeyse eşit uzaklıkta yer alıyor. Böylece ilçenin neresinde oturursanız oturun kısa sürede çevre yoluna geçiş yapabilirsiniz. Urla’nın sahip olduğu ulaşım kolaylığı özellikle temel ihtiyaçların karşılanmasında büyük avantaj sağlıyor. Urla’dan kentin prestijli eğitim ve sağlık kurumlarına fazla zaman kaybetmeden gidilebiliyor. Hatta gözde tatil mekânı Çeşme’ye ve sakinliği ile ünlü Seferihisar’a trafik stresi yaşamadan ulaşabilirsiniz.

Okul ve Alışveriş Yönünden Seçeneklerin Fazla Olması

İzmir Urlada Yaşama Rehberi

Yukarıda saydığımız tüm özellikleri nedeniyle Urla’ya olan talep her geçen yıl artıyor. Birçok kişinin yatırım amaçlı olarak konut projelerine yoğun ilgi gösterdiği ilçede bu durum, en başta alışveriş seçeneklerinin artmasına yol açıyor. İlçe merkezi dışında Kalabak, Çeşmealtı ve İskele mahalleleri pek çok markete ev sahipliği yapıyor. Ayrıca Urla’da haftanın her günü taze tarım ürünlerinin satıldığı pazarlar kuruluyor. Konutlara talep artışının etkilediği bir diğer konu ise yeni okulların açılması. Urla’da her yaş seviyesine göre çok sayıda özel eğitim kurumu bulunuyor. Kaliteli yaşam için pek çok özelliği barındıran Urla’da nerede oturulur sorusuna en doğru cevabı

Haberin Devamı
Milliyet Emlak Urla

adresinde bulabilirsiniz.