Dekorasyon Kalça Bölgesindeki Yağları Eriten Ev Egzersizleri

Kalça Bölgesindeki Yağları Eriten Ev Egzersizleri

Son Güncellenme:

.

Kalça Bölgesindeki Yağları Eriten Ev Egzersizleri

Kalça yağlarından kurtulmak için spor salonlarına gitmenize gerek kalmadan evlerinizde de egzersizler uygulayabilirsiniz. Ancak kalça yağlarınızdan kurtulmak ve egzersizlerin sonuçlarını alabilmek için düzenli bir şekilde ara vermeden uygulamaya özen göstermelisiniz.

Haberin Devamı

Kalça Bölgesindeki Yağları Eriten Egzersizlerle Fit Görünüme Kavuşun

Kalça Bölgesindeki Yağları Eriten Ev Egzersizleri

Herkes fit bir vücuda sahip olmak ister. Ancak vücudun bazı bölgelerindeki yağları eritmek biraz zaman ve çaba gerektirebilir. Bu bölgelerden biri olan kalça yağlarını eritmek için, spor salonlarına gitmeye ayıracak vaktiniz yoksa evinizde de kalça bölgesindeki yağları eriten egzersizleri rahatlıkla uygulayabilirsiniz. Fazlalık kalça yağlarınızdan kurtulmak için egzersizlere ara vermeden düzenli bir şekilde devam etmeniz gerekir.

Çömel ve Kalk, Kalça Yağlarıyla Vedalaş

Kalça Bölgesindeki Yağları Eriten Ev Egzersizleri

Çömelme hareketi, kalça yağlarını eritmeye başlamak için en ideal egzersizdir. Squat egzersizlerinde de yer alan çömelme hareketi direk kalçaları hedef alır. Bu hareketi uygulamak için kalçanızı dışarıya doğru uzatıp eğilmeli ve bacaklarınızı omuz genişliğinde açmalısınız. Çömelme hareketini yaparken dizlerinizi zorlamamak adına, ayak parmak uçlarınızın hizasını geçmeden hafifçe yapmaya özen göstermelisiniz. Her çömelme pozisyonunda 10 - 15 saniye kadar bekleyip, dik pozisyonunuza geri dönmelisiniz. Bu egzersizi 10 tekrardan oluşan 4 set halinde çalışmanız uygun olacaktır. Çömelme hareketinin etkisini artırmak için, iki elinize 1'er kg'lık dumbell veya 1'er litrelik su şişeleri alabilirsiniz. Başlangıçta yarım litrelik su şişeleriyle de alıştırma yapabilirsiniz. Ev hanımları bu egzersizi ev işlerinin arasında bile uygulayabilirler. Örneğin toz alma işlerinizi hallederken çömelip kalkarak 10 tekrar yapabilirsiniz. Bu egzersiz, kalçaların yuvarlak ve sıkı bir forma kavuşmasında da oldukça etkilidir.

Haberin Devamı

Step Yaparak Fazlalık Yağlara Meydan Oku

Kalça Bölgesindeki Yağları Eriten Ev Egzersizleri

Step yapmak için illa ki spor salonlarında bulunan step tahtalarına ihtiyacınız olmadığını biliyor muydunuz? Evlerinizde bulunan herhangi kalın bir kitap, ansiklopedi, sert kutu veya yükseklik oluşturacak herhangi düz bir eşya ile step egzersizlerinizi kolaylıkla yapabilirsiniz. Step tahtası olarak belirlediğiniz materyalinizi uygun bir yere koyup, önüne geçmeli ve ellerinizi belinize yerleştirmelisiniz. Sağ ayağınız ile step tahtanıza basmalı, sırtınızı dik tutarak sol bacağınızı karnınıza doğru çekebildiğiniz kadar çekmeli ve başlangıç pozisyonuna geri dönmelisiniz. Bu şekilde 15 tekrar yaptıktan sonra aynı hareketi diğer bacağa da uygulamayı unutmayın. Bu egzersiz aynı zamanda üst bacak kaslarınızın da çalışmasını sağlayacaktır.

Haberin Devamı

Biraz Uzanarak Kalça Bölgesini Hedef Al

Kalça Bölgesindeki Yağları Eriten Ev Egzersizleri

Evlerinizin herhangi müsait bir odasında veya salonlarınızda uygulayabileceğiniz bir egzersiz olan bacak açma hareketi ile hem kalça yağlarınızı hem de yan bacak bölgelerinizi hedef alabilirsiniz. Yere yan olacak şekilde sağ dirseğinizin üzerinde uzanmalısınız. Sol bacağınızı açabildiğiniz kadar yukarıya doğru açıp tekrar aşağıya indirerek hareketi uygulamalısınız. Bu hareketi yaparken dizlerinizi bükmemeye özen göstermelisiniz. Bacak açma hareketini 10 tekrardan oluşan 3 set halinde uyguladıktan sonra diğer bacağınıza geçebilirsiniz.