Dekorasyon Karın Çevresindeki Yağları Eriten Ev Egzersizleri

Karın Çevresindeki Yağları Eriten Ev Egzersizleri

Son Güncellenme:

.

Karın Çevresindeki Yağları Eriten Ev Egzersizleri

Yaz geliyor, kış mevsiminde karın bölgesinde biriken fazlalıkları yakma zamanı. Bu yazımızda karın çevrelerindeki yağları eriten egzersizler ve beslenme önerilerini derlemeye çalıştık.

Haberin Devamı

Üst karın kaslarını çalıştıran egzersizler

Karın Çevresindeki Yağları Eriten Ev Egzersizleri

Mekik:

Kısa aralıklarla yapılan mekik hareketi üst karın kaslarını çalıştırarak yağ yakmaya yardımcı olur.

Bacak kaldırma:

Yere uzanın bacaklarınızı birbirine yapıştırın. Kalçanızı yerden kaldırmadan kollarınız gövdenize yapışık olarak bacaklarınızı havaya kaldırınız ve indirin. On kez tekrarlayın. Derin nefes alıp dinleniniz, iki set daha yapın.

Karın Çevresindeki Yağları Eriten Ev Egzersizleri

Dirsek dize egzersizi:

Temel karın egzersizlerinden biridir. Sırt üstü yere uzanın,bir bacağınızı karnınıza doğru kıvırın, elleriniz başınızın arkasında dursun. Kesinlikle ellerinizle boynunuzu ittirmeyin. Gövdenizi kaldırıp başınızla dizinize dokunmaya çalışın. Sırasıyla bacaklarınızı değiştirerek hareketi tekrarlayın. Karın kaslarınızda yanma hissetmeniz normaldir. Yorulunca dinlenin 5 set bu hareketi tekrar etmeye çalışın.

Haberin Devamı
Topuğa dokunma egzersizi:

Hem karın hem de yan yağların yakılmasını sağlayacak etkili bir egzersizdir. Sırt üstü yere uzanıp bacaklarınızı bükün. Beliniz yere yapışsın. Elinizle topuğunuzu yakalamaya çalışın, iki saniye bu şekilde kalıp diğer kolunuzla aynı hareketi yapın. Toplam 15 kez hareketi tekrarlayın. Hareket boyunca karnınızı sıkmayı unutmayın. Bir sopayı ense bölgenizde ellerinizle tutun, sağa ve sola doğru gövdenizi döndürün. Bu hareket karın yan kaslarınızı çalıştıracak ve belinizi şekillendirmenize yardımcı olacaktır.

Yanlara esneme:

Ellerinizi gövdenize yapıştırın. Gövdenizi yana doğru esnetin, 10 kez tekrar edin, diğer tarafa geçin. Yan karın kasları ve beliniz için faydalı bir egzersizdir.

Hem bacakları hem de karın kaslarını çalıştıran egzersizler

Karın Çevresindeki Yağları Eriten Ev Egzersizleri

Hem yürüyüp hemde göbeğinizi eritebilirsiniz. Bir yandan yürürken 10 saniyelik karın kasma egzersizi yapabilirsiniz. Sıkın bekleyin ve gevşeyin, sonra tekrar.

Yerde pedal çevirme:

Yere uzanın ellerinizi başınızın altına koyun, bacaklarınızla pedal çevirme hareketi yapın. Karın çevrelerindeki yağları eriten egzersizler ile ilgili önerilerimizi, dikkatli bir beslenme programıyla birlikte uygularsanız başarılı olma şansınız artacaktır.

Beslenme Önerileri

Karın Çevresindeki Yağları Eriten Ev Egzersizleri

  1. Sosis, salam, sucuk gibi fermente gıdalardan uzak durun.
  2. Yağ tüketiminize dikkat edin. Kızartmalarda uzak durun. Daha az yağ kullanarak yemek yapmayı öğrenin.
  3. Karbonhidrat tüketiminize dikkat edin. Yüksek glisemik indeksli gıdalardan (şeker,beyaz ekmek,pirinç,nişasta,patates, mısır vb.) uzak durun. Tam buğday ekmeğinden ölçülü şekilde tüketebilirsiniz.
  4. Sofranızda sebzelere daha bol yer açın.
  5. Meyve suyu ve kola benzeri içecekleri tüketmeyin.
  6. Protein tüketiminizi artırın.
  7. Mutlaka çok bol su için.
  8. Lokmaları çok iyi çiğneyin, yemeğinizi yavaş yiyin.
  9. Bu süreçte alkol alımınızı kısıtlamayı unutmayın.
  10. Şok diyetlerden uzak durun.