Dekorasyon Oyuncak Dünyasında Bir Devrim: Akıllı Oyuncak Chappet

Oyuncak Dünyasında Bir Devrim: Akıllı Oyuncak Chappet

Son Güncellenme:

.

Oyuncak Dünyasında Bir Devrim: Akıllı Oyuncak Chappet

Çocukken ne kadar oyuncağınız vardı? Bir oda dolusu? Bir sepet dolusu? Birkaç tane? Peki, sizinle konuşabilen kaç tane oyuncağınız vardı? Sırtından geçirilen şerit sayesinde konuşuyormuş izlenimi veren Ninja Kaplumbağa figürleri, teknolojinin belki de yetersizliği nedeniyle ne söylediği anlaşılmayan robotlar ve midesine bastırdığınızda aynı şeyleri tekrarlayan bebekleri, konuşabilen oyuncak sınıfına dâhil etmiyoruz. Çünkü artık Chappet var.

Haberin Devamı

Miniklerin yeni arkadaşı ve hatta yeni sırdaşı: Chappet

https://ksr-video.imgix.net/projects/3167768/video-832558-h264_high.mp4 Cep telefonundan televizyona, buzdolabından çamaşır makinesine kadar birçok aygıtın akıllı aygıta dönüştüğü bu yıllarda çocukların, zaman geçirdikleri oyuncakların da akıllı olmalarını beklemeleri kadar doğal bir şey yok, değil mi? Onlarla diyalog kurabilen, onlara şarkı söyleyebilen bir oyuncak arıyorsanız, böyle bir oyuncak henüz yok ancak Chappet, bu noktada güzel bir seçenek olabilir. Tam anlamıyla bir Japon icâdı olan Chappet, düğme görünümünde ancak bir düğmeden çok daha fazlasını içeren bir aygıt. Yalnızca 20 gram ağırlığındaki ürün, pelüş oyuncaklar başta olmak üzere hemen her türlü oyuncağın üstüne takılabiliyor. Ebeveynlerin, akıllı telefonlarına yükledikleri uygulama sayesinde kontrol edebildikleri Chappet, uygulama aracılığıyla hazırlanan metinleri çocuklara okuyabiliyor. Üç farklı ses tonuna sahip olan cihazda, önceden kaydedilmiş yirmi şarkı ve yirmi masal da mevcut.

Haberin Devamı

Oyuncak Dünyasında Bir Devrim: Akıllı Oyuncak Chappet

Chappet’in özellikleri bunlarla sınırlı kalmıyor. Üzerinde, hoparlörün yanı sıra, bir de mikrofon bulunan ve Chat modunda çalıştırıldığında, miniklerle sohbet edebilen Chappet, bunu yaparken kendi ses tonunu kullanıyor. Arzu edildiği takdirde farklı masal ve şarkıların da yüklenebileceği ürün, ebeveynlerin belirledikleri ifadeleri, Imitation modunda tekrarlayarak, çocukların konuşmaya başlama süreçlerini de hızlandırabiliyor.

Çocuğunuz ağladığında Chappet ile onu sakinleştirebilirsiniz

Oyuncak Dünyasında Bir Devrim: Akıllı Oyuncak Chappet

Yerleşik durumda bulunan mikrofonunu, “Ağlama Dedektörü” şeklinde de kullanabilen Chappet, miniklerin huzursuz ve canları sıkkın olduğu zamanlarda, tam bir kurtarıcı oluyor. Çocuklar ağlamaya başladıklarında kayıtlı olan şarkılardan veya ninnilerden birini çalıştırarak onları sakinleştiren aygıt, ebeveynlere yardımcı oluyor.

Oyuncak Dünyasında Bir Devrim: Akıllı Oyuncak Chappet

Yazılım desteğini arkasına alan Chappet, Bluetooth teknolojisi vasıtasıyla, akıllı aygıtlarla iletişim kuruyor. Dâhili bataryası sayesinde, bir buçuk saate yakın süreyle kesintisiz çalışabilen ve arka kısmında yer alan şarj portu aracılığıyla üç saatte tam olarak şarj edilebilen ürünün geliştirme ekibinde, konusunda uzman eğitimciler var. Tokyo Gakugei Üniversitesinden Keiji Matsuda ve Tokyo Üniversitesinden Daiya Aida’nın katkılarıyla geliştirilen Chappet, Japonya’da satışa sunulduğunda Good Design Award 2017 ve Kids Design Award gibi birçok ödülü de kazandı.

Haberin Devamı

Oyuncak Dünyasında Bir Devrim: Akıllı Oyuncak Chappet

Daha geniş kitlelere ulaşabilmek adında Kickstarter üzerinden kampanya başlatan Chappet geliştiricileri, ürün karşılığında yüksek olmayan bir ücret talep ediyor. Sıfır ilâ beş yaş arasındaki minikler için uygun olan ve birçok farklı senaryoda değerlendirebilen Chappet, çocukların oyuncak anlayışını hayli değiştireceğe benziyor.