Püf Noktaları Çamaşırlarınızı nasıl daha hızlı kurutursunuz?

Çamaşırlarınızı nasıl daha hızlı kurutursunuz?

09.09.2021 - 17:39 | Son Güncellenme:

Çamaşırlarımızın kuruması için saatlerce bekleyecek vaktimiz olmadığı bir gerçek. İşte daha hızlı kurumasını sağlamak için bazı ipuçları.

Çamaşırlarınızı nasıl daha hızlı kurutursunuz

Tamamen pratik olan kurutma makinesi, tüm çamaşırlarımızı göz açıp kapayıncaya kadar kurutmak için ideal bir cihazdır. Ancak evinizde kurutma makineniz yoksa bile daha hızlı kuruması için bazı yollar var.

Haberin Devamı

Çamaşırların iç mekanlarda kurutulmasını optimize etmek mümkün mü?

Bir çamaşır kurutma makineniz veya çamaşırlarınızı asabileceğiniz güneşli bir bahçeniz olacak kadar şanslı değil misiniz? Panik yapmayın! Giysilerinizi daha hızlı giyebilmeniz için iç mekanlarda bile kurumasını optimize etmek mümkündür. İlk olarak, çamaşırlarınızı asmadan önce düzgün bir şekilde sıktığınızdan emin olun. Bunu çamaşır makinenizin maksimum sıkma gücünü kullanarak yapabilirsiniz. Ardından, kıyafetlerinizi düzgün bir şekilde asmak için kullanışlı bir elbise askısı seçin. Son olarak, kırışmamaları için askı ve mandal kullanmaktan çekinmeyin.

Çamaşırların daha hızlı kurumasına yardımcı olacak ipuçları

Çamaşırlarınızın daha hızlı kurumasını sağlamak için gecikmeden deneyebileceğiniz bazı etkili teknikler şunlardır:

Haberin Devamı

Rulo havlu: Giysinizi düz bir şekilde koyacağınız bir havluyu sarın. Giysideki nemi çıkarmak için her şeyi çevirin. Havlu açıldıktan sonra çamaşırlarınız neredeyse kuru olacaktır.

Havlu ve ütü: Düz duran nemli bir giysinin üzerine havlu koyun. Ardından kumaşınızın daha hızlı kurumasını sağlamak için her şeyi ütüleyin.

Saç kurutma makinesi: Çok verimlidir, giysileri çok çabuk kurutabilir, ancak yakmamak için ısı kaynağına çok yakın yerleştirmemeye dikkat edin.

Fan: Saç kurutma makinesine göre kumaşın liflerine daha saygılı olan fan, çamaşırların kurutulmasını optimize etmeyi de mümkün kılar.

Dondurucu: Nemli giysilerinizi katlayın ve plastik bir torbaya koyun. Sonra her şeyi birkaç saat dondurucuya koyun. Çamaşırlarınız kuruduğunda, ısıtmak için ütüleyin.