Püf Noktaları Taşınırken Paranızı Koruyacak 3 Öneri

Taşınırken Paranızı Koruyacak 3 Öneri

Son Güncellenme:

.

Taşınırken Paranızı Koruyacak 3 Öneri

Taşınma sırasında paranızı tasarruf modunda kullanmanız ve bütçenizi ortaya çıkabilecek öngörülemeyen sorunlar yüzünden aşmamanız için aslında yapmanız gereken son derece kolay uygulanabilir önerilerimiz var. Birbirinde kolay bu 3 öneriyi uygularsanız, taşınma stresinizin de azalacağını gözlemleyeceksiniz.

Haberin Devamı

Planlamanın Önemi

Taşınırken Paranızı Koruyacak 3 Öneri

Planlamanın aklımızdaki görevleri gerçekleştirmeyi kolaylaştırdığı tartışmasızdır. Bu yüzden taşınma süreci başlamadan önce yapacağınız, üzerinde iyi düşünülmüş bir planlama sizi kötü sürprizlerden koruyacağı gibi beklentilerinizin nasıl gerçekleşeceği konusunda da size yönlendirmeler yapar. Planlamaya başlamak için öncelikle neyi, nereye, ne zaman taşıyacağınızı etraflıca düşünmüş olmalısınız. İster bir nakliyat firmasıyla anlaşmış olun ister kendiniz evinizi taşıyacak olun buradaki önemli nokta adım adım ne yapılacağını bilmenizdir. Taşınma sürecinden önce gerekli yer değişimlerini bildirdiğiniz faturalar ya da diğer işlemler de bu zaman dilimine dahildir. Bütün bunlara ek olarak çevrenizde böyle bir fırsat varsa nakliye şirketiyle anlaşmak yerine arkadaşlarınızdan destek isteyebilir ya da en azından firmalar tarafından ücretli temin edilen kolileri kendiniz civardaki büyük marketlerden rica ederek bulabilirsiniz.

Haberin Devamı

Evinizin Ustası Olun

Taşınırken Paranızı Koruyacak 3 Öneri

Yeni evinizde ortaya çıkan sorunların hepsinin çözümü sizde olmayabilir ancak elinizden gelen ufak tefek işler için usta çağırmak paranızın gereksiz yere harcanmasına sebebiyet verir. Priz takmak ya da diğer tehlikeli, işinin ehli tarafından yapılması gereken işleri öğrenmek yerine boya yapmak, çıkmış vidaları sıkmak gibi daha basit işlemleri öğrenmeye çalışabilirsiniz. Özellikle temizlik, sizin kendi başınıza halledebileceğiniz bir alandır. Temizliği kendiniz yaparak ev yerleştirme sırasında bir temizlik görevlisine yapacağınız ödemeden tasarruf edebilirsiniz.

Tasarımcı Ruhunuzu Yansıtın

Taşınırken Paranızı Koruyacak 3 Öneri

Yeni evinize geçmeden önce eskisinde sahip olduğunuz eşyaları alıcı gözüyle bir daha gözden geçirmeniz çok önemlidir çünkü bir yandan kullanmayacağınız eşyaların taşınması size ayrı bir masraf olurken bir diğer yandan da o eşyaların satışından kazanabileceğiniz miktarı kaçırmış olursunuz. Buna göre sahip olduğunuz eşyaları iyi değerlendirmek ve yeni yerinizde hangilerini ne kadar kullanabileceğinize karar vermek çok önemlidir. Buradaki bir diğer önemli nokta ise yeni evinizde ihtiyaç duyacağınız eşya listesini çıkarmaktır. Bu eşyaların bazılarını kendin yap projeleri ile yenileyebilirsiniz. Tasarımını da kendinizin üstlenebileceği bu ürünler evinizde hem kullanışlı bir parçaya dönüşürken hem de sizin için ilerde de hatırlayacağınız bir anı olarak kalacaktır. Taşınırken tasarruf etmeniz aslında hiç de zor değil. Yapacağınız birkaç ufak tefek değişikliğin ne kadar kazançlı olacağınıza siz de inanamayacaksınız.