Güncel Yeni Çevre ve Şehircilik Bakanı belli oldu!

Yeni Çevre ve Şehircilik Bakanı belli oldu!

Son Güncellenme:

Başbakan Binali Yıldırım, 65. Hükümet'in bakanlarını açıkladı.

Yeni Çevre ve Şehircilik Bakanı belli oldu

Ahmet Davutoğlu'ndan sonra AK Parti Genel Başkanı ve dolayısıyla Başbakan olan Binali Yıldırım, hükümetin yeni üyelerini Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a sundu.

Haberin Devamı

AK Parti 2. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde genel başkan seçilen eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 65. kabineyi oluşturdu.

İnşaat sektörünün bir bakımdan bağlı olduğu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı görevinde ise değişiklik yaşandı. Bir önceki dönem görev yapan Fatma Güldemet Sarı'nın yerine 65. hükümette Mehmet Özhaseki getirildi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı olan Mehmet Özhaseki, 65. Hükümet'in yeni Çevre ve Şehircilik bakanı oldu.

Özhaseki, belediye başkanlığı döneminde Kayseri'yi geliştirecek çok sayıda projeye imza attı.

Mehmet Özhaseki kimdir?

İlk ve Orta öğrenimini Kayseri'de gördü. Hacettepe Üniversitesi Elektronik Mühendisliği bölümünü kazandı. Buradaki eğitimini tamamlamadan İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesine girdi.

Haberin Devamı

18 Nisan 1999 tarihinde yapılan yerel seçimlerde Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. AK Parti'den milletvekili adayı olabilmek amacıyla 10 Şubat 2015 tarihinde görevinden istifa etti. 7 Haziran 2015 yapılan genel seçimlerde Kayseri milletvekili seçildi. Kayserispor ve Kayseri Erciyesspor Onursal Başkanıdır. Okan Üniversitesi Danışma Kurulu üyesidir. 13 Eylül 2015 tarihi itibariyle Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Yerel Yönetimlerden sorumlu Genel Başkan yardımcısıdır. 24 Mayıs 2016 tarihinde kurulan 65. Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na getirilmiştir.