Gündem Emniyet’ten sıkı denetim

Emniyet’ten sıkı denetim

19.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Emniyet Genel Müdürlüğü yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla okullar ve çevrelerindeki denetimlerini yoğunlaştırdı.

Emniyet’ten sıkı denetim

İstanbul’da öğretim yılının ilk gününde çok sayıda öğrenci servisinin de katılımıyla dün sabah saatlerinde trafik yoğunluğu oluştu.

Bu kapsamda Asayiş Daire Başkanlığı koordinesinde ülke genelinde, 3 bin 59 ekip ve 12 bin 617 personelin katılımıyla ‘Çocukların Korunmasına Yönelik Denetim Uygulaması’nın dördüncüsü yapıldı. Uygulama kapsamında, okul servis araçları ve şoförleri, park ve bahçeler, metruk binalar, alkol ve tütün mamulleri satışı yapılan yerler denetlendi.

Okul yolunda kaza 3 can aldı

Haberin Devamı

Eğitim-öğretim yılının başladığı ilk günde servis kazaları da yaşandı. Sivas’ta okuldan geldikten sonra öğle arasında evden bakkala giden 10 yaşındaki Tunahan Kayabaş, cadde üzerinde yolun karşı tarafına geçerken okul servisinin çarpması sonucu öldü. Bartın’da da öğrencileri taşıyan servisin, elektrik direğine çarparak devrilmesiyle 6 öğrenci yaralandı. Isparta’da ise çocuklarını okula götüren aile şarampole yuvarlandı. Kazada anne Keziban Erol ile oğlu Abdullah Erol (15) yaşamını yitirirken baba Zafer Erol (39) yaralandı. Ankara Sincan’da servis minibüsünün devrilmesi nedeniyle dokuz öğrenci ile sürücü yaralandı.