Ege Empati kurdular

Empati kurdular

20.02.2017 - 03:16 | Son Güncellenme:

Engelli Farkındalık Merkezi, Mimarlık Fakültesi öğrencilerini ağırladı. Mimar adayları, çizecekleri projeler için daha duyarlı hale geldi

Empati kurdular

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Balçova’daki Olimpiyat Köyü’nde geçen aralık ayında hizmete açtığı Engelli Farkındalık Merkezi, engellilerin bireysel ve toplumsal yaşamda karşılaştıkları sıkıntıları yaşatarak ve uygulayarak hissettiriyor; ‘empati’ duygusunu geliştiriyor. Farkındalık yaratarak İzmirliler’i engellilik konusunda bilinçlendirmek amacıyla kurulan merkez, toplumun farklı kesimlerinden ziyaretçileri ağırlıyor.

Haberin Devamı


Deneyimlediler

Tekerlekli Sandalye, Üstün Yetenekliler, Özel Öğrenme Güçlüğü, Otizm Labirenti ve Karanlık parkurlarından oluşan Engelli Farkındalık Merkezi’nin son ziyaretçileri, geleceğin mimarları oldu. Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi 3. sınıf öğrencilerinden oluşan grup, engellilerin zorluklarıyla ilgili empati kurarken, diğer yandan da mesleklerinde, hem de günlük yaşamlarında engelsiz bir yaşam için neler yapmaları gerektiğini ve engellilerin neler hissettiğini deneyimledi.