Ekonomi Enflasyon ve faizde hedef yüzde 7’nin altı

Enflasyon ve faizde hedef yüzde 7’nin altı

22.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Binali Yıldırım, enflasyon ve faizin yüzde 7’nin altına çekilmesi gerektiğini söyleyerek, “Bunu başarır Türkiye, şartlarımız müsait” dedi.

Enflasyon ve faizde hedef yüzde 7’nin altı

Yıldırım, “Bütün göstergeler iyi de neden faizler istediğimiz düzeyde değil? Bu sorunun cevabından sadece biz sorumlu değiliz. Türkiye’de iş yapan herkes sorumludur. Bu bir ortak sorumluluktur. Bir seferberlik anlayışı içerisinde bu mücadeleyi birlikte yapmamız gerekiyor.

Haberin Devamı

‘2018 daha iyi olacak’

Bankacılık sektörümüz, sanayi sektörümüz sorumluluk alacak, devlet sorumluluk alacak zaten almak durumunda, alıyoruz. El birliği ile enflasyonu da faizi de sürdürülebilir bir düzeye, tercihen yüzde 7’lerin altına çekmek mecburiyetindeyiz” diye konuştu. Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yönetim Kurulu, dün Yıldırım başkanlığında Çankaya Köşkü’nde toplandı. Toplantının sonunda konuşan Yıldırım, şunları söyledi: “2018, 2017’den daha iyi olacak. Bundan emin olabilirsiniz. Türkiye’nin, Türk özel sektörünün bu gücü var. Kamu bir yatırım yapıyorsa özel sektör 9 kat yatırım yapıyor. Türkiye özel sektör yatırımıyla büyüyor. 1 trilyon yatırımımız var. Bunun 100-120 milyarı bizim, gerisi özel sektörün yatırımı.”

Haberin Devamı

‘Cepheler birleşiyor’

Yıldırım gündeme ilişkin olarak ise “Zeytin Dalı Harekatı ile güney sınırlarımıza yönelik tehditleri de bertaraf ediyoruz. Operasyon planlandığı gibi tüm hızıyla sürüyor. Kahraman Mehmetçik’in Afrin çevresinde oluşturduğu cepheler birleşmeye başladı. Pek yakında bütün Afrin alanında teröristlere hak ettikleri ceza verilecek. Orada yaşayan yüz binlerce insan zulümden kurtulacaktır” dedi.