Kayseri Erciyes Yüksek İrtifa Bisiklet Kampları İle Dünyaya Açılıyor

Erciyes Yüksek İrtifa Bisiklet Kampları İle Dünyaya Açılıyor

10.10.2017 - 16:49 | Son Güncellenme:

.

Erciyes Yüksek İrtifa Bisiklet Kampları İle Dünyaya Açılıyor

KAYSERİ (AA) - Belçika, Romanya, Ukrayna, Kosova ve Azerbaycan'dan bisiklet profesyonelleri Erciyes Yüksek İrtifa Bisiklet Kampları için incelemelerde bulundu.

Haberin Devamı

Kayseri Erciyes AŞ'den yapılan açıklamaya göre, geçtiğimiz günlerde yüksek irtifa bisiklet kamplarının dünya çapında tanıtımının gerçekleştirilmesi amacıyla Kayseri Erciyes AŞ ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) arasında protokol imzalanmıştı.

Bu proje ile yerinde tanıtım yapmak için Erciyes'te düzenlenecek üç ayrı bilgilendirme gezisinin ilkine Belçika, Romanya, Ukrayna, Kosova ve Azerbaycan'dan bisiklet takım antrenörleri, bisiklet federasyon başkanları, kulüp yöneticileri, bisiklet sporu dergileri ve kulüp doktorları katıldı.

Bisiklet profesyonellerine Erciyes turizm merkezinin sahip olduğu imkanlar konusunda bilgi verildi, ardından tesisler gezdirildi.

Kayseri Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Cahid Cıngı, bisikletin kendileri için çok önem arz eden ve çok çaba sarf ettikleri bir spor olduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

Bu kapsamda yüksek irtifa bisiklet antrenman kampları için profesyonel bisiklet takımlarını Erciyes'e getirmek için de büyük gayret ettiklerini belirten Cıngı, "Bu vesile ile Erciyes'in yüksek irtifa kamp potansiyelinin uluslararası arenada tanıtımı amacıyla bisiklet profesyonellerine yönelik yerinde tanıtım yapmak için üç ayrı bilgilendirme gezisi düzenliyoruz. İlk programı tamamladık, farklı ülkelerden gelen spor otoriterleri Erciyes'e tam not verdi. Amacımız bunu genele yayıp Erciyes'in global çapta bilinir hale gelmesi." ifadelerini kullandı.

10 ay sürecek proje ile Erciyes irtifa kampları Türkiye'de ve dünyada ulusal ve uluslararası bisiklet yarışları ile yurt dışı fuarlarda stant açılarak tanıtılacak. Bu doğrultuda Erciyes, 10-16 Ekim tarihlerinde düzenlenecek ve ülkemizin en büyük global bisiklet organizasyonu Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nda da yerini alarak dünyanın dört bir yanından gelen bisiklet takımlarına anlatılacak. 25 Ekim'de organize edilecek ikinci programa ise 20 ülkeden bisiklet camiasının önde gelen profesyonelleri katılacak.