Siyaset Erdoğan: Kotayla değil kopara kopara gelin

Erdoğan: Kotayla değil kopara kopara gelin

09.03.2008 - 02:04 | Son Güncellenme:

Erdoğan, 4. Yerel Yönetimlerde Kadın Şûrası’nda siyasette kadınlara kota uygulanmasına karşı olduğunu belirterek, “Biz bunda da bir rekabet düşünüyoruz. Kadınlarımızın erkeklerin idaresine muhtaç bırakılmasını, ona mahkûm edilmesini, kadınlara bir saygısızlık olarak görüyorum” dedi.

Erdoğan: Kotayla değil kopara kopara gelin

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 4. Yerel Yönetimlerde Kadın Şûrası’nda siyasette kadınlara kota uygulanmasına karşı olduğunu belirterek, “Biz bunda da bir rekabet düşünüyoruz. Kadınlarımızın erkeklerin idaresine muhtaç bırakılmasını, ona mahkûm edilmesini, kadınlara bir saygısızlık olarak görüyorum” dedi.
“Kadınsız bir siyaset, demokrasi ve yönetim, sadece kadınlar için değil bütün toplum için bir eksikliktir” diyen Erdoğan, şöyle devam etti:
“Kadınların sorunlarıyla ilgili, onları dünyaya bakışlarıyla ilgili olarak parlamentomuzda hep erkekler konuşur. Onlarla ilgili bir yasa yapılacak olsa erkekler konuşur. Halbuki bu hayatı yaşayan hanımlar. Kadınlarla ilgili yasalarda erkek milletvekillerinin geri planda tutulması ve kadın milletvekillerinin konuşması yönünde ilke kararı aldık. Başörtüsü konusundaki son anayasa değişikliğinde de AKP’den ağırlıklı olarak kadın milletvekilleri konuştu. “
Şûraya davetli olan Yunanistan Dışişleri Bakanı Dora Bakoyanni de türbanın yasak olmaması gerektiğini belirterek, “Laiklik başörtüsüyle tehdit edilmez, bunu yasaklayarak da korunmaz” dedi. Ancak bu sözleri, kulaklıklardan duyulan tercümede yer almadı.
Parlamentoya ilk girdiğinde kendini izole edilmiş bir ortamda bulduğunu belirten Bakoyanni, “Erkek başsa kadın da boyundur, o boyun olmadan o başı çeviremezsiniz. Bir şeyi söyletmek istiyorsanız erkeğe, bir işi yaptırmak istiyorsanız kadına söyleyin” dedi.

Yazarlar