Siyaset Erdoğan’a ‘geleneksel tıpçı’ danışman

Erdoğan’a ‘geleneksel tıpçı’ danışman

10.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geleneksel tıp, Anadolu halk tıbbı, İslam tıbbı, geleneksel ve doğal beslenme, açlık tedavisi, doğal doğum ve doğum psikolojisi alanlarında çalışmalar yapan Sümeyra Merve Kılınç’ı danışmanlığına getirdi.

Erdoğan’a ‘geleneksel tıpçı’ danışman

Erdoğan dün ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Mahmut Özer ile YÖK Denetleme Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Safran’ın Milli Eğitim Bakan yardımcılıklarına atadı. Bu atamalarla Milli Eğitim Bakan yardımcısı sayısı dörde yükseldi. Daha önce de İbrahim Er ve Reha Denemeç, Milli Eğitim Bakan Yardımcılığı görevine getirilmişti

Haberin Devamı

Tarım ve Orman Bakanlığı yarımcılıklarına da eski müsteşar Mehmet Hadi Tunç, eski müsteşar yardımcısı Akif Özkaldı ve Mustafa Aksu atandı.

Resmi Gazete’de yer alan diğer atama kararları ile Cumhurbaşkanı danışmanlıklarına Sümeyra Merve Kılınç ve Elif Esen atandı. Kılınç, 2010’da Ürdün Üniversitesi Arapça-İngilizce Psikoloji bölümünden mezun oldu. 2011-2015 arasında NHI İstanbul Doğal Sağlık Enstitüsü’nde beslenme ve doğal yaşam danışmanı olarak görev yapan Kılınç, 1. ve 2. Uluslararası Kupa Terapisi Sempozyumu organizatörlüğünde ve Emine Erdoğan’ın Onursal Genel Başkanlığı’nı üstlendiği 1. Uluslararası Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Kongresi ve Fuarı yönetim ve düzenleme kurulunda Cumhurbaşkanlığı adına görev aldı. Doğal Sağlık Derneği’nin kurucu üyesi olan Kılınç, 2013-2015 arasında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Tıp Tarihi ve Etik Anabilim Dalı’nda yüksek lisans yaptı. Kılınç, Emine Erdoğan’ın sağlık danışmanı olarak da tanınıyor. Yine Cumhurbaşkanı Danışmanlığı’na getirilen Elif Esen ise Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM)’in eski yönetim kurulu üyelerinden. Sermaye Piyasası Kurulu’nda (SPK) boş bulunan üyeliğe ise Birol Küle’nin ataması gerçekleştirildi.