Siyaset Erdoğan başka bir yola tevessül etmez

Erdoğan başka bir yola tevessül etmez

18.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kılıçdaroğlu’nun CHP’ye kumpas kurulduğu yönündeki sözlerini değerlendiren Kalın, “Kendisine ve milletine güvenen bir lider olarak Recep Tayyip Erdoğan’ın bir başka yola tevessül edeceğini iddia etmek ancak abesle iştigal etmek olur” dedi

Erdoğan başka bir yola  tevessül  etmez

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü İbrahim Kalın, dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İran Genelkurmay Başkanı Muhammed Bakıri’yi kabul ettiğini anımsatan Kalın, bunun uzun bir aradan sonra yapılmış önemli bir ziyaret olduğunun altını çizdi. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın ev sahipliğinde verimli ve başarılı bir ziyaret gerçekleştirildiğini belirten Kalın, “İki ülkenin silahlı kuvvetleri arasında terörle mücadele, sınır güvenliği, PKK ve DEAŞ başta olmak üzere terör örgütlerine karşı mücadele, Suriye ve Irak’taki askeri ve siyasi konular, Astana Süreci ve diğer bölgesel konular etraflı bir şekilde ele alındı. Bundan sonra da üst düzey ziyaretlerin düzenli bir şekilde yapılması konusunda mutabık kalındı. Bu askeri işbirliğinin farklı alanlarda derinleştirilmesi için de bir dizi faaliyetin yapılacağını ifade edebilirim” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Kösele istifa etti’

“Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele istifa etti mi” sorusu üzerine Kalın, “Genelkurmay Başkanlığı ile görüşerek bu konunun teyidini aldım. Oramiral Kösele kendi istek ve arzusuyla istifasını vermiş ve teamüllere uygun olarak istifa dilekçesi işleme konmuştur” dedi.

Kalın, Almanya Başbakanı Angela Merkel’in Gümrük Birliği’nin güncellenmesi konusu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik açıklamaları sorulması üzerine, şunları söyledi:

“Talihsiz açıklamalar. Almanya’da devam etmekte olan seçim atmosferinde yapıldığını düşündüğümüz, düşünmek istediğimiz açıklamalar. Bunları seçim atmosferinde yapılmış popülist değerlendirmeler olarak değerlendiriyoruz. Açıkçası çok da ciddiye alınmaması gerektiğini düşünüyoruz.”

Haberin Devamı

‘Abesle iştigal’

Kalın, bir gazetecinin CHP’ye yönelik kumpas iddialarına ilişkin sorusu üzerine, bu iddia ile neyin ve kimin kastedildiğini, kimin işaret edildiğini CHP’nin açıklaması gerektiğini belirterek “2019 seçimlerine giderken Cumhurbaşkanı bütün muhaliflere, yani başta CHP olmak üzere bunları tasfiye etmeye çalışıyor, işte kumpas kuruluyor falan gibi... Bakın Cumhurbaşkanımızın 40 yıllık siyasi hayatı açık seçik ortadadır. Kendisine yönelik bu tür operasyonlar olduğunda, kendisi hapse gönderildiğinde, bir şiir okuduğunda, siyasi yasak getirildiğinde, 27 Nisan e-muhtırası olduğunda ve benzer bir çok müdahalelerle karşı karşıya kaldığında her zaman hukukun yolunda, milletin yanında durarak bu sorunları çözmüştür, çözme yoluna gitmiştir. 2019 sürecine giderken de şunu çok açık ve net söyleyeyim kendisine ve milletine güvenen bir lider olarak Recep Tayyip Erdoğan’ın bir başka yola tevessül edeceğini iddia etmek ancak abesle iştigal etmek olur” dedi.

Kuzey Irak’ta referandum

Kerkük’ün de referandum yapılacak bölgelere dahil edilmesinin bir diğer önemli konu olduğunu kaydeden Kalın, “Bu hukuken de anayasal olarak da doğru değil. Bizim açımızdan ayrıca bir önemi var. Çünkü Kerkük Türkmen şehridir. Bizim yine çağrımız, bu karardan vazgeçmeleri yönünde” diye konuştu.

Haberin Devamı