Siyaset Erdoğan’dan Fırat’ın doğusu için açıklama: Bir gece ansızın gelebiliriz

Erdoğan’dan Fırat’ın doğusu için açıklama: Bir gece ansızın gelebiliriz

09.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fırat’ın doğusuna yönelik operasyonla ilgili soruya Kıbrıs Barış Harekâtı’nın parola cümlesiyle yanıt verdi. Erdoğan, “Bir zamanlar, ‘Ayşe tatile çıkmıştı.’ Biz de bir gece ansızın gelebiliriz” ifadesini kullandı

Erdoğan’dan Fırat’ın doğusu için açıklama: Bir gece ansızın gelebiliriz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Ankara’da bulunan ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton’un Türkiye’nin Kürtleri hedef aldığına dair sözlerine sert tepki göstererek “John Bolton, çok ciddi bir yanlış yapmıştır. Bu mesajı bizim kabullenmemiz, bunu yutmamız mümkün değil. PKK terör örgütü, PYD, YPG terör örgütleri benim Kürt kardeşlerimin temsilcisi olamaz” dedi. ABD Başkanı Donald Trump’la Suriye konusunda “net” anlaştıklarını vurgulayan Erdoğan, “Yönetimin farklı kademelerinden farklı sesler gelmeye başladı. Sayın Trump’ın Suriye konusuna bakış açısı ve buradan çekilme konusundaki kararlılığı bizim referans noktamız olmaya devam ediyor” dedi. Erdoğan, Fırat’ın doğusuna yönelik yapılacak operasyonla ilgili soru üzerine de “Bir zamanlar, ‘Ayşe tatile çıkmıştı’, biz de bir gece ansızın gelebiliriz” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Erdoğan, partisinin grup toplantısında özetle şu mesajları verdi:

BOLTON’A SERT TEPKİ: Suriye krizinin en büyük insani yükünü biz üstlendik. Daha önemlisi Suriye’deki terör örgütlerine karşı gerçek anlamda mücadele eden ve başarı kazanan tek ülke Türkiye’dir. Kahraman askerlerimiz tarafından söndürülen DAEŞ balonu sayesinde Suriye hızla bu beladan kurtulma sürecine girdi ancak Bolton’un İsrail’den verdiği mesajı kabullenmemiz, bunu yutmamız mümkün değil. Bunlar, bu ülkede benim Kürt vatandaşım kimdir? YPG, PYD, PKK kimdir? Herhalde bunları tanımıyorlar. Hiçbir zaman PKK terör örgütü, PYD, YPG terör örgütleri benim Kürt vatandaşlarımın, kardeşlerimin temsilcisi olamaz. Yani Amerika eğer bunları ‘Kürt kardeşlerimiz’ olarak değerlendiriyorsa burada çok ciddi bir yanılgı içerisindeler.

Haberin Devamı

CİDDİ YANLIŞ YAPMIŞTIR: Terör örgütü mensuplarını ister Kürt vatandaşlarımızın içerisinden çıkmış olsun, ister Arapların içerisinden çıkmış olsun, isterse Türklerin içerisinden çıkmış olsun, eğer terörist ise gereğini yaparız, hakkından geliriz. Yani terörist olacak, ‘Bunlar Kürt, bunlara dokunmayın’. Yok böyle bir şey... Bu konuyla ilgili olarak John Bolton, çok ciddi bir yanlış yapmıştır. Kim bu şekilde düşünüyorsa onlar da yanlış içerisindedir. Bizim için YPG, PYD, PKK ile DAEŞ’in arasında en ufak bir fark yoktur.

İNİSİYATİF ÜSTLENDİM: Trump ile görüşmede, Menbiç ve Fırat’ın doğusundaki terör örgütüyle yürüttükleri ortaklıktan duyduğumuz memnuniyetsizliği açık bir dille ifade ettim. PKK, PYD’ye ihtiyaçları olmadığını, Türkiye’nin DAEŞ’le mücadeleyi yürütebileceğini, ÖSO ile beraber bunu halledebileceğini ifade ettim. Bizim bu teklifimiz üzerine kendisinin zaten Suriye’den çekilme niyeti olduğunu, DAEŞ’in kalan unsurlarıyla mücadeleyi Türkiye’nin üstlenmesi durumunda bunu derhal yapabileceğini belirtti. DAEŞ bittiğinde Amerika’nın Suriye’deki varlığına gerek kalmayacağını söyleyen Sayın Trump’a her türlü inisiyatif üstlenme sözü verdim.

NET ANLAŞTIK: Amerikan yönetimleriyle daha önceden de yaşadığımız bir durum, bu görüşmenin ardından yeniden karşımıza çıktı. Biz Sayın Trump’la bu net anlaşmaya varmış olmamıza rağmen yönetimin farklı kademelerinden farklı sesler gelmeye başladı. Bununla birlikte Sayın Trump’ın Suriye konusuna bakış açısı ve buradan çekilme konusundaki kararlılığı bizim referans noktamız olmaya devam ediyor. Biz Sayın Başkan’la vardığımız anlaşma gereğince Suriye’de halen faaliyet gösteren DAEŞ unsurlarına yönelik askeri harekât için hazırlıklarımızı büyük ölçüde tamamladık. Aynı şekilde DAEŞ’le birlikte PYD, YPG gibi bu terör örgütlerine yönelik de adımlarımızı atmakta kararlıyız. Çok yakında Suriye topraklarındaki bu terör örgütlerini etkisiz hale getirmek üzere harekete geçeceğiz. Bu müdahalemize engel olmaya çalışan başka teröristler de olursa elbette onların da hakkından gelmek boynumuzun borcudur.

Haberin Devamı

Erdoğan’dan Fırat’ın doğusu için açıklama: Bir gece ansızın gelebiliriz

HANGİ KÜRT ÖLDÜRÜLDÜ?: Kobani’den ülkemize gelen 200 bin Kürt kardeşimizi bu ülkede kim barındırıyor? Batı mı barındırıyor, bir başkası mı barındırıyor? Bunu görmeyeceksin, geleceksin, ‘Kürtleri öldürmeyin’ diyeceksin. Hangi Kürt öldürüldü, teröristten başka? Teröristleri öldürmek için ne gerekiyorsa yaparız; Cudi’ye de gireriz, Gabar’a da gireriz. Türkiye’nin Kürtleri hedef aldığı yalanı en alçak, onursuz, en çirkin, en bayağı iftiradır. PKK/PYD’nin DAEŞ’le mücadelesi de koca bir yalandan ibarettir. Bu iki örgüt arasındaki kavga, ilke değil çıkar kavgasıdır. Türkiye’nin bu iki örgütü birlikte hedef alması, etnik veya dini bir husumetten değil tam tersine teröristlere karşı izlediği politikadan kaynaklanmaktadır.

Haberin Devamı

MUHATABI İBRAHİM KALIN: (Grup toplantısı çıkışında “Bolton ile bir görüşme öngörülüyor muydu, mesajları üzerine mi iptal oldu?’ sorusu üzerine) Bolton’un zaten muhatabı İbrahim Kalın Bey... Biz eğer gerekli görürsek böyle bir talebe evet diyebilirdik. (“’Operasyon hazırlığımız tamamlandı’ dediniz. Var mı Suriye’de yakın zamanda operasyon” sorusuna) “Bizim biliyorsunuz, bir zamanlar ‘Ayşe tatile çıkmıştı’, biz de bir gece ansızın gelebiliriz. Şu ana kadar hep öyle gitti.

Haberin Devamı

‘Faşistliğin dik âlâsı’

Biz milletin hakkının, hukukunun, özgürlüğünün alanını genişletmeye çalıştıkça bunların faşist yüzleri açığa çıkıyor. Bu ülkenin meşrebi ve duruşu belli olan Cumhurbaşkanı’nı bira içmeye, Mozart dinlemeye zorlamak faşistliğin dik âlâsıdır. (Yılmaz Özdil’in bira içmesi tavsiyesi ile Rutkay Aziz’in Mozart dinlemesi tavsiyesinde bulunması) Bu ülkenin başörtülü hanımlarına, ‘Suudi Arabistan’a gidin’ demek faşistliğin en sefil halidir. (Deniz Çakır’ın söylediği iddia edilen sözler) Adı da neymiş sanatçıymış. Dert başka, ne derseniz deyin, bu ülkede insanların yaşam biçimiyle uğraşan CHP zihniyetidir. AK Parti, tam aksine bu ülkede yaşam çeşitlerini garanti altına alan bir siyasi zihniyettir. Türkiye’de sadece bu faşistler insanları, içki içenler-içmeyenler, başı örtülüler-başı açıklılar, sakallılar-sakalsızlar diye ayırır.

BİZANS AŞKI: Sorun ana muhalefetin iktidara talip bir siyasi organizasyon gibi değil de marjinal bir örgüt gibi davranıyor olmasıdır. Bugün CHP yönetimi, maalesef cumhuriyetçilikle de halkçılıkla da demokrasiyle de tarihimizle de kültürümüzle de uzaktan yakından ilgisi olmayan bir zihniyetin eline geçmiştir. CHP’nin başındaki zatta ve kimi belediye başkanlarının içlerinde Bizans aşkı var.

‘İçlerinde PKK’lılar var’

Fransa’da Sarı Yelekliler’in içlerinde PKK var. Acaba bunu hiç incelediler mi araştırdılar mı? Biz buradan biliyoruz. Bu gerçeği görmeleri lazım. Yarın diğer ülkelerde de aynısı olacak. PKK denilen terör örgütü, onlardan besleniyor, onlardan gücünü alıyor. Bumerang gibi.

Yazarlar