Siyaset ‘Erdoğan, makamları dönüştüren isimdir’

‘Erdoğan, makamları dönüştüren isimdir’

22.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, “Erdoğan’ın gençlik kollarından itibaren izlediği siyaseti ortadadır. Hiçbir makamın dönüştüremediği ama geldiği her makamı dönüştüren bir şahsiyet var karşımızda” dedi.

‘Erdoğan, makamları dönüştüren isimdir’

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nda gerçekleştirilen Genel Merkez Tanıtım ve Medya Başkanlığı Marmara Bölge Tanıtım ve Medya Başkanları Toplantısı’na katılan Ünal, AK Parti belediyeciliğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu tarihin, AK Parti belediyeciliğinin başlangıcı olduğunu dile getiren Ünal, 1994’te merkezi hükümetin belediyelere kaynak gönderemediğini hatırlatarak, “Kendi kaynaklarını doğru bir şekilde kullanan Erdoğan, bu manada kendi belediyeciliğini hakim kıldı. İstanbul’u çöpten kurtardı” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Erdoğan belediyeciliğini “emin olmak” kavramıyla açıklayan Ünal, “Erdoğan belediyeciliğinde şehir bir emanettir, belediye başkanı da emin olunan insandır. Erdoğan belediyeciliğinin tek bir amacı vardır. İnsanı evinde, sokağında, mahallesinde, ilçesinde, ilinde mutlu, huzurlu ve güven içerisinde yaşatmaktır. Cumhurbaşkanımız, Başbakan olduğunda bu hedefini bütün Türkiye için bir amaç haline getirdi” diye konuştu.

‘Farkını ortaya koydu’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın siyasi tecrübesi hakkında değerlendirmelerde bulunan Ünal, “Erdoğan’ın gençlik kollarından itibaren izlediği siyaseti ortadadır. Hiçbir makamın dönüştüremediği ama geldiği her makamı dönüştüren bir şahsiyet var karşımızda. Erdoğan, makamların dönüştüremediği ama makamları dönüştüren biridir. Böylece farkını ortaya koymuştur” dedi. l İSTANBUL AA