Erzurum Erzurum'da Afad Ve Umke'den Ortak Tatbikat

Erzurum'da Afad Ve Umke'den Ortak Tatbikat

05.12.2017 - 12:42 | Son Güncellenme:

İl Sağlık Müdürü Uçar: "Sağlık hizmetlerini daha iyi yapmak amacıyla personellerin bilgi ve becerilerini artırmaya yönelik bu tip eğitimler devam edecektir"

Erzurumda Afad Ve Umkeden Ortak Tatbikat

ERZURUM (AA) - Erzurum'da, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ile İl Afet Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü personeli enkaz altında kalanların kurtarılmasına yönelik ortak tatbikat yaptı.

Haberin Devamı

İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Komuta Merkezi Başhekimliği organizesinde, Çat yolundaki UMKE binasında düzenlenen beş günlük eğitim kapsamında depremde enkaz altında kalan hastalara yapılması gereken müdahalelere yönelik UMKE binası önünde bulunan alanda tatbikat gerçekleştirildi.

UMKE ve AFAD tarafından ortaklaşa yapılan tatbikata katılan çoğunluğu 112 Acil Sağlık görevlisi 28 sağlık gönüllüsüne, teorik ve pratik bilgiler aktarılan eğitim sonunda sertifika verildi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Mahmut Uçar, konuyla ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, bu tür eğitimleri zaman zaman yaptıklarını belirterek, eğitimlerde başarı sağlandığını kaydetti.

Uçar, enkaz altında kalan insanlara yapılan bilinçsiz müdahaleye karşı UMKE'nin kurulduğunu belirterek, bu kapsamda her geçen yıl profesyonel eğitim alan UMKE gönüllülerinin sayısının arttığını aktardı.

Haberin Devamı

Bu eğitimleri Erzurum'un yanı sıra Erzincan, Kars, Iğdır, Ardahan ve Bayburt'ta da verildiğini belirten Uçar, "Sağlık hizmetlerini daha iyi yapmak amacıyla personellerin bilgi ve becerilerini artırmaya yönelik bu tip eğitimler devam edecektir." ifadesini kullandı.

Yazarlar