Dünya Esad’la yüz yüze görüşme talebi

Esad’la yüz yüze görüşme talebi

16.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Suriye muhalefeti, ülkedeki çözüme daha hızlı erişilmesi için siyasi geçiş konusunda Beşar Esad rejimiyle yüz yüze görüşmek istediğini açıkladı.

Esad’la yüz yüze görüşme talebi

Cenevre’de Suriye muhalefetini temsil edecek Yüksek Müzakere Komitesi Sözcüsü Salim el Muslit, siyasi geçiş süreci için rejimle bire bir görüşmek istediklerini açıkladı. Muslit, Esad’ın görevden ayrılmasının şart olduğunu vurgularken, doğrudan görüşmelerle zaman kaybının önüne geçip, acı çekmiş Suriye halkının bir an önce rahata kavuşturulması gerektiğini de sözlerine ekledi.
Kazakistan Dışişleri Bakanlığı ise 15 Şubat’ta yapılması planlanan Suriye konulu Astana görüşmelerinin 16’sına ertelendiğini duyurdu. Astana görüşmelerinde, Türkiye, Rusya ve İran’da yetkili ve uzmanlardan oluşan teknik grubun ateşkesin ilerleyişini denetleyen üçlü mekanizmaya ilişkin ikinci bir görüşme gerçekleştireceği açıklanmıştı. Suriye muhalefeti ve Esad rejimi temsilcileriyle birlikte Astana’ya davet edilen Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura’nın
ise söz konusu görüşmelere katılmayacağı belirtildi.