Gündem ‘Eşim korkudan süt almaya gidemiyor’

‘Eşim korkudan süt almaya gidemiyor’

21.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ankara’da trafikte ve benzin istasyonunda aileleri ile birlikte magandaların saldırısına uğrayan iki gaziden biri olan İbrahim Kızılkaş, olayın ardından ailece psikolojik destek almaya başladıklarını söyledi.

‘Eşim korkudan süt  almaya gidemiyor’

Saldırının ardından yaşadıklarını Milliyet’e anlatan Kızılkaş “Bize ne olduğunu bilmiyorum. Geceleri uyuyamıyorum. Eşim, evden dışarı çıkamıyor, kızıma süt almaya gitmeye korkuyor. 2 yaşındaki çocuğuma saldırdılar. Çocuğum araca binemiyor, aracı gördüğü zaman çığlık atıp kaçıyor” dedi.

‘Devlet arkamızda’

Saldırı sonrası kamuoyunda oluşan tepkiyi beklemediğini belirten Kızılkaş şöyle devam etti: “Olay kapanır gider diyordum. Ama gerek devlet yöneticilerimiz gerek milletimiz sayesinde öyle olmadı. Allah razı olsun, yalnız olmadığımızı hissettirdiler bize. Devletimiz zaten her zaman arkamızdaydı. Milletimiz de yanımızdaydı, gaziliğimize saygılarını gösterdiler. Ben milletime bunu yakıştırmak istemiyorum.”

Ankara’da, iki Güneydoğu gazisinin bir grup tarafından trafikte saldırıya uğraması Türkiye’yi ayağa kaldırmıştı. Jandarma Uzman Çavuş İbrahim Kızılkaş, içinde eşi Seda, 2 yaşındaki çocukları Ada ile belden aşağısı felçi olan Jandarma Astsubay Çavuş Muzaffer Oktay, onun annesi Kadriye Oktay ve kız kardeşi Gamze’nin de bulunduğu aracın önünü kesen saldırganlar, yol verme tartışmasını ileri sürerek gazileri ve ailesini darp etmişti.

Olayın ardından 6 kişi gözaltına alındı, saldırganlardan Tamer Görkem ve Doğan Çiçek tutuklandı.