Gündem Eski Devlet Bakanı Doğan’a son görev

Eski Devlet Bakanı Doğan’a son görev

24.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden eski Devlet Bakanı ve Diyanet İşleri Başkanı Lütfi Doğan dün toprağa verildi.

Eski Devlet Bakanı Doğan’a son görev

Meclis’te düzenlenen törene, Doğan’ın ailesi, yakınları, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, bazı eski bakanlar ve milletvekilleri katıldı. Doğan’ın cenazesi, daha sonra Ahmet Hamdi Akseki Camii’nde öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından, Cebeci Asri Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Haberin Devamı

Karaman Ermenek’te 1927’de dünyaya gelen Doğan, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi’nin Klasik Şark Dilleri (Arapça-Farsça) bölümünden mezun oldu. Daha sonra Suriye Şam Edebiyat Fakültesi’nde Arapça ve İslam ilimleri üzerinde çalışan Doğan, Ankara bölge vaizliği, Ankara il müftülüğü yaptıktan sonra Müşavere ve Dini Eserler İnceleme Kurulu azalığı ve Din İşleri Yüksek Kurulu üyeliği görevlerinde bulundu. Diyanet İşleri Başkanlığı’na 1972’de atanan Doğan, 1975’de diğer yönetici arkadaşları ve il müftüleriyle, Türkiye Diyanet Vakfı’nın kurulmasını sağladı. Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan ayrılarak, 1976’da Başbakanlık uzman danışmanlığı görevini üstlenen Doğan, 1977 seçimlerinde Malatya’dan milletvekili seçildi. Doğan, bu seçimler sonrasında kurulan hükümette Diyanet’ten sorumlu Devlet Bakanı oldu.

Haberin Devamı