Siyaset Eski komutan, yeni bakana ziyaret

Eski komutan, yeni bakana ziyaret

18.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Genelkurmay Başkanlığı görevine atanan Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Kora. Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Hasan Küçükakyüz’le ilk ziyaretini Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a yaptı.

Eski komutan, yeni bakana ziyaret

Komutanların, bakanlık anı defterini imzalamalarının ardından hatıra fotoğrafı çekildi. Milli Savunma Bakanı Akar, daha sonra TSK’nın yeni komuta kademesini kabul etti.

Haberin Devamı

Hulusi Akar’ın veda mesajı: Yönetilmesi zor bir dönemdi

Milli Savunma Bakanlığı’na atanmasının ardından Genelkurmay Başkanlığı görevini Orgeneral Yaşar Güler’e devreden Hulusi Akar, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) personeline yönelik veda mesajı yayımladı. Akar, “Bu süre zarfında, ‘en büyük takdir güvenilmek, en büyük başarı bu güvene layık olmaktır’ düsturunu meslek hayatım boyunca egemen kılmanın gayreti içinde oldum. Genelkurmay Başkanlığı görevini devraldığım tarihten bugüne kadar geçen üç yıllık süre içinde, ülkemiz ve yakın çevremizde meydana gelen çok önemli gelişmelere tanık olduk. Bu gelişmeler, birçok bakımdan yönetilmesi zor bir dönem olarak tarihteki yerini almıştır. Türk Silahlı Kuvvetleri olarak bu zor dönemde asil milletimizin sevgi ve güveninden aldığımız güçle, bayraklaşan vatan topraklarının bütünlüğü ve güvenliği ile milletimizin egemenlik ve bağımsızlığı uğruna gece-gündüz, yaz-kış, dağ-bayır demeden başta terörle mücadele olmak üzere, her türlü tehdit ve tehlikeye karşı, ‘ölürsem şehit, kalırsam gazi’ anlayışı içerisinde azim ve kararlılıkla mücadele ettik” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

FETÖ ihaneti

TSK’nın dünyada az sayıda ordunun gösterebileceği bir başarıyla masum insanlara zarar vermeden teröristleri kazdıkları çukurlara gömerek bu tehdidi bertaraf ettiğini belirten Akar mesajında şunları kaydetti: “Yine bu dönemde PKK/KCK/PYD-YPG ve DAEŞ gibi örgütlere karşı mücadele sürdürülürken ülkemiz, 15 Temmuz 2016’da FETÖ’nün hain darbe girişimine maruz kalmıştır. Ülkemizin tüm kurum ve kuruluşlarıyla birlikte Türk Silahlı Kuvvetleri’ne de sızarak Türkiye Cumhuriyeti’ne, demokrasimize ve onun köklü değerleri ile saygın kurumlarına kasteden FETÖ’nün hain mensupları tarafından gerçekleştirilen bu ihanet karşısında birlik, beraberlik ve demokrasi idealleri uğruna yediden yetmişe bütün fertleriyle bir araya gelerek tek vücut olan asil milletimiz Türk Silahlı Kuvvetleri, jandarma ve emniyet güçlerimizin vatansever evlatlarıyla birlikte omuz omuza mücadele vererek bu hain darbe girişimini akamete uğratmıştır.”

Haberin Devamı

‘Gözlerinizden öperim’

Akar, “Kıymetli aile fertlerinizle birlikte huzur ve esenlik dolu bir ömür geçirmeniz temennisiyle hepinizi en içten duygularla selamlıyorum. Türk Silahlı Kuvvetlerine ve onun kahraman mensuplarına emir-komuta etmenin gururuyla sizlere arzıveda ederken her birinizin gözlerinden öpüyorum. Yolunuz, bahtınız açık olsun” dedi. ANKARA Milliyet