Teknoloji Eski telefon pillerinizi sakın atmayın!

Eski telefon pillerinizi sakın atmayın!

14.05.2015 - 16:51 | Son Güncellenme:

Akıllı telefon pazarı özellikle Türkiye’de son derece hızlı ve dinamik bir şekilde ilerliyor. Henüz üzerinden bir yıl geçmese ...

Eski telefon pillerinizi sakın atmayın

Akıllı telefon pazarı özellikle Türkiye’de son derece hızlı ve dinamik bir şekilde ilerliyor. Henüz üzerinden bir yıl geçmese de yeni çıkan modellere olan ilgi hiç tükenmiyor ve elde olan telefona eski telefon muamelesi yapılıyor. Aslına bakılırsa en azından Türkiye için bu istek ve alma tutkusu hiçbir zaman bitmeyecek gibi görünüyor ancak bu alışkanlığınızdan bir nebze de olsa faydalanmanız mümkün. Nasıl mı? Better Re sayesinde… Günümüzde hızla büyüyen elektronik çöplüğünü daha fazla büyütmemek adına tasarlanan bu proje sayesinde artık eski ve kullanmadığınız akıllı telefonlarınızın bataryasını harici batarya ya dönüştürmeniz mümkün kılınıyor. Better Re ‘den kısaca bahsetmem gerekirse, pil teknolojileri üzerine yapılan araştırmalardan elde edilen sonuçlar 2 yıl süre ile kullanılan akıllı telefonların pillerin halen yüzde 80 verimlilikle çalıştığını göstermiş.

Haberin Devamı

Bu fikirden yola çıkan Better Re ekibi atılan ve kullanılmayan pillerin elektronik çöp olması yerine Better Re içerisine yerleştirilerek eski pilinizi, harici bataryaya dönüştürüyor ve telefonunuzu şarj etmeniz mümkün kılınıyor. Sadece çıkarılabilir pil sahipleri değil sabit bataryası olanlar da kullanabilir! Better Re projesinin sahibi olan Enlighten, pil konusunda tüm ayrıntıları göz önünde bulundurmuş ve hazırlamış olduğu projede pili telefona sabit olan yani çıkarılabilir bataryaya sahip olan akıllı telefon kullanıcılarını da bu sisteme dahil etmiş. Eğer sizin de sabit bataryalı bir akıllı telefonunuz varsa sipariş fiyatına 10 dolar ek ücret ödeyerek kullanılmış bir pil sahibi olmanız mümkün. Şuanda 39 dolar’dan satışa sunulan Better Re’nin teslimatı önümüzdeki haziran ayında gerçekleşecek. Better Re ‘yi satın almak için buraya tıklamanız yeterli.