Siyaset Esprili kampanyalar oya dönüşmedi

Esprili kampanyalar oya dönüşmedi

25.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Sosyal medya üzerindeki çarpıcı tanıtımları ve esprili kampanyalarıyla ilgi çeken Saadet Partisi (SP), medyada gördüğü ilgiyi oya dönüştüremedi.

Esprili kampanyalar oya dönüşmedi

Son seçimlere göre oy artırmasına rağmen yüzde 1.36’lık oy oranıyla beklentilerin altında kalan SP’nin lideri Temel Karamollaoğlu da Cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 1’in altında kaldı. SP’den ÜÇ isim ise CHP listesinden Meclis’e girebildi.

Haberin Devamı

SP, saat 04.00 itibarıyla yüzde 1.4 oy aldığı dünkü seçimlerde, yüzde 0.13 oy aldığı 2015 Kasım seçimlerinin üzerinde çıkarken, 2015 Haziran seçimlerinde aldığı yüzde 2.06’lik oyun ise altına kaldı. SP, İstanbul’da yüzde 1.51, Ankara’da yüzde 1.52, İzmir’de 0.80 Konya’da yüzde 2.36, Trabzon’da yüzde 2.52, Rize’de 1.89, Kayseri’de yüzde 1.74, Erzurum’da yüzde 1.79 oy alarak beklentilerin altında kaldı.

SP’nin, CHP listelerinden aday gösterilen altı isminden üçü ise Meclis’e girdi. Konya’dan SP Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Abdülkadir Karaduman, İstanbul’dan Hüseyin Emre Bağce ve yine İstanbul’dan eski Refah Partili Merve Kavakçı’nın eski eşi Cihangir İslam, resmi olmayan sonuçlara göre CHP listesinden parlamentoya girdi.

Haberin Devamı

Sadece Perinçek’i geçebildi

SP, bir hayal kırıklığı da Cumhurbaşkanlığı seçiminde yaşadı. SP’nin Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı adayı Karamollaoğlu, 437 bin oy alarak 6 Cumhurbaşkanlığı adayı arasında sadece Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’i geride bırakabildi.

‘Bırakıyor değiliz’

Resmi olmayan sonuçların açıklanmasının ardından partililere hitap edenKaramollaoğlu, “Bugün gördüğümüz neticeden çok daha iyisini beklerdik. Ama demokrasilerde milletin tercihi neyse ona saygı duyulur. Millet böyle bir tercihte bulundu. Biz de bu tercihe saygı göstermek durumundayız. Burada işimizi bırakıyor değiliz” dedi.

Yazarlar