Geri Dön

Lahmacun tarifi

Artık siz de evinizde lahmacun yapabilirsiniz...

Lahmacun tarifi
  • Ocakta
  • 2 Kişilik
  • 60+ dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

200 gram un
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 çay kaşığı tuz
Su

Harcı için:
200 gram kıyma
2 tane domates
2 tane yeşil biber
1 tane kuru soğan
4 diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
1.5 tatlı kaşığı salça

Lahmacun Nasıl Yapılır?

Kıvamlı, hafif sert bir hamur yoğurun ve bir kenarda mayalanmaya bırakın.

Daha sonra domatesi, yeşil biberi, soğanı, maydanozu ve sarımsağı rondoda çekin karışımı ve salçayı kıymanızın üzerine ekleyin hamur gibi yoğurun.

Mayalanan hamuru küçük yumaklar yaparak oklava yardımı ile açın.

Hamurunuzu mantı hamuru kalınlığında açın ve üzerine kıymayı yayın.

Bu sırada ağzı kapaklı teflon veya seramik tavanızı ısıtın ve yağlamadan lahmacunlarınızı pişirin.

Ocaktan aldıktan sonra lahmacunların etli kısımlarını üst üste getirerek dizin.

Üzerine temiz bir bez örtmenizde fayda var böylece yumuşarlar.

Afiyet olsun!

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber