Konya EVLAD-I FATİHAN KONYA’DA BULUŞTU

EVLAD-I FATİHAN KONYA’DA BULUŞTU

24.10.2015 - 14:53 | Son Güncellenme:

.

EVLAD-I FATİHAN KONYA’DA BULUŞTU

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Evlad-ı Fatihan Sıla-i Rahim Ziyaretleri çerçevesinde Balkan ülkelerinden şehre gelen misafirlerle buluştu.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, üniversite eğitimini Konya’da yapan ve Evlad-ı Fatihan Sıla-i Rahim Ziyaretleri kapsamında Konya’ya gelen misafirler ile kahvaltıda bir araya geldi. Konya’nın, misafirleri için ana kucağı olduğunu vurgulayan Başkan Akyürek, ilişkilerin daha da artırılması temennisinde bulundu. Konya insanının Balkan Türkleri ve Balkanlardaki Müslümanlarla gönül bağı olduğunu dile getiren Başkan Akyürek, “Balkanlar deyince gözleri yaşarır insanlarımızın. Cenab-ı Hak inşallah ileride çok daha güzel günlerde, çok daha güçlü bir birliktelikle bizleri buluştursun. İnancımızın, geleneğimizin, örfümüzün, adetimizin gelecek nesillere aktarılması gerekiyor. Kaybolup gitmemek gerekiyor. O özü muhafaza etmemiz gerekiyor. Eğer küllenmişse onu üfleyip tekrar canlandırmak, ortaya çıkarmak gerekiyor” dedi.
Türkiye’nin yeniden tarihi misyonuna dönme, mazlum insanların umudu olma, lider ülke olma süreci yaşadığını belirten Başkan Akyürek, Evlad-ı Fatihan duygusunun ise yeni neslin kültürüne, eğitimine, yetişmesine katkı yapacak bir duygu olduğunu vurguladı.
"GÖNÜL COĞRAFYAMIZIN UÇ BEYLERİSİNİZ"
AK Parti Konya Milletvekili ve 26. Dönem Milletvekili Adayı Ahmet Özdemir, Balkan ülkelerinden gelen misafirlere, “Siz bizim oradaki gönül coğrafyamızın uç beylerisiniz. Siz bizim oradaki temsilcilerimizsiniz. Siz bizim oradaki kardeşlerimizsiniz ve siz bizim oradaki varlığımızsınız, canımızsınız” diye hitap etti. Birbirlerinden ayrılmalarının çok kolay olmadığını söyleyen Özdemir, “Hakikaten Konyalısınız siz. Ben bunu bir tarihçi olarak söylüyorum. Her birinizin kökenini araştırsak Konya ile bir bağlantınız mutlaka çıkar” diye konuştu.
"KENDİMİZ KONYALI GİBİ HİSSEDİYORUZ"
Konya’yı ana ocağı gibi hissettiklerini belirten Balkanlı misafirler de, “Siz Başkansınız, milletvekilisiniz ama ilk önce kalbimizde ağabeyimizsinizz” dedi. Nerede yaşarlarsa yaşasınlar kendilerini bir Türk gibi, Konyalı gibi hissettiklerini kaydeden Balkanlı misafirler, “Bizleri burada ağırladığınız gibi, bizleri kucaklayıp bağrınıza bastığınız gibi bizler de elimizden geldiği kadar gittiğimiz her yerde Konya’yı yaşatmaya çalışıyoruz. Bizleri yıllar öncesinden sahiplendiğinizden dolayı sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz” sözleriyle teşekkür etti.
Kahvaltı sonunda proje kapsamında bir araya gelen misafirler, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve AK Parti Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir’e günün anısına Osmanlı tarihini yansıtan bakır işlemeli, cami motifli tablo ile bölgeye özgü kahve ve kahve takımı hediye etti.