Gündem Ey Avrupa, niye sesin çıkmıyor?

Ey Avrupa, niye sesin çıkmıyor?

18.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır devrik lideri Mursi’ye idam cezası verilmesine Batı’nın sessiz kalmasını eleştirerek “O insanlar kimseyi öldürmedi. Buna rağmen darbeci Sisi, bu kararı aldırttı. Avrupa ve batı sesini çıkarmadı” dedi...

Ey Avrupa, niye sesin çıkmıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mısır eski Cumhurbaşkanı Mursi’nin idam cezasına çarptırılmasıyla ilgili kendisine gönderme yapanlara şehitlik örneği ile sert çıktı. Erdoğan, “Mursi, şayet idam edilirse ki inanmıyorum, inşallah edilmeyecek, edemeyecekler, terör örgütüyle mücadele hayatını kaybeden bir kardeşim şehitlik rütbesine erişmiş olacaktır. Ben de eğer böyle bir akıbete uğrarsam, Rabbim inşallah bizlere de o makamı lütfedecektir diye inanıyorum” dedi. Doğan medya grubuna “avucunuzu yalarsınız” diyerek sert çıkan Erdoğan, “Şunu bil, biz bu yola çıkarken kefenimizi giyerek çıktık” dedi.
Erdoğan Kayseri’deki toplu açılış töreninde şu mesajları verdi:
- BİZİM ÖLÜMÜMÜZ ŞAHSİYETLİDİR: Mısır’da, yüzde 52 ile, milletin oylarıyla iş başına gelen Mursi’yi ve arkadaşlarını, 122 kişi, idama mahkûm kararı aldılar. Türkiye’de de bu haberi Doğan Medya Grubu nasıl verdi, ‘Şok karar, yüzde 52 ile idam’. Ey Doğan Grubu, seni muhatap almam ama şunu bilmen lazım, siz hayatınızı korkuyla geçiriyorsunuz. Şunu bil, biz bu yola çıkarken kefenimizi giyerek çıktık. Bizim ölümümüz şahsiyetlidir, Mursi’nin idamı şahsiyetlidir.
- AVRUPA’YA SERT ÇIKTI: O insanların hiç birisi adam öldürmedi kimseyi katletmedi. Ama Sisi kendi memurlarıyla bu kararı aldı. Ben tekrar Avrupa’ya dünyaya sesleniyorum. Ey Avrupa ey dünya. Niye sesiniz çıkmıyor? Niye Sisi’le yaptırım uygulamadınız? Bizde bir şey olunca bize saldırdınız. Gezi olaylarında. Darbe olacaktı ama başaramadılar. Eğer ‘demokrasi, sandık’ diyorsanız, şu anda dün açıklanan bu kararla sandık idama mahkum edilmiştir, demokrasi idama mahkum edilmiştir, milli irade idama mahkum edilmiştir. Doğan Grubu, sen de avucunu daha çok yalarsın. Beraber hareket ettiğiniz paralel örgüt, aynı şekilde siz de çok avucunuzu yalarsınız. Çünkü bizim abdestimizden şüphemiz yok, onun için de namazımızdan şüphemiz yok.
- AYNI AKIBETE UĞRARSAM: Mursi, şayet idam edilirse ki inanmıyorum, inşallah edilmeyecek, edemeyecekler, terör örgütüyle mücadele hayatını kaybeden bir kardeşim şehitlik rütbesine erişmiş olacaktır. Ben de eğer böyle bir akıbete uğrarsam, Rabbim inşallah bizlere de o makamı lütfedecektir diye inanıyorum.
- BİZ ÖLÜRSEK ŞEHİT OLURUZ: Şehitler tepesi boş değil. Biri var bekliyor ve bir göğüs nefes almak için rüzgâr bekliyor. Biz bu yola şehitler tepesinde kendimizi bekleyen yeri şerefle, şanla, gururla başımızın üzerine koyarak çıktık. Biz ölürsek bu yolda şehit oluruz. Asıl o malum takım, onlar ölünce ne olacaklar, onlar düşünsünler. Milletimizin Menderes’i şehit başbakan Adnan Menderes diye yad ediyor. Onu darağacına gönderenleri millet düşmanı vatan hainleri olarak anıyorlar.
- TEHDİTLERLE YOLUMUZDAN DÖNMEYİZ: Bunlara diyorum ki siz tehdidi bırakın, evlatlarımızın geleceği için ne yapacaksınız onu anlatın. Ey Kılıçdaroğlu, ey Doğan medyası, ey Pensilvanya, ey Kandil aslında cevap vermeye bile değmezsiniz. Ama size tekrar bir tek sözüm var. Hak yolunda kefenimizi giydik. Bizi tehdit ederek yolumuzdan çevireceğinizi sanıyorsanız çok yanılıyorsunuz. Bu millet size ne kadar yanıldığınızı 7 Haziran’da bir kez daha gösterecek. 7 Haziran’da bu oyunları sandıkta siz bozacaksınız.

Haberin Devamı

‘Biz Putin gibi yapmak istemiyoruz’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün akşam yemeğinde sivil toplum örgütü temsilcileriyle bir araya geldi. Yemeğe TFF Başkanı Yıldırım Demirören de katıldı. Erdoğan yemekte güneydoğu ve doğuya yatırım yapmayan işadamlarını da eleştirdi. Erdoğan, “Sermayeyi oralara doğru yaymazlar. Oralarda yatırım yapmazlar. Ben, kendilerine hep onu söylerdim. Niye, gidip de bak 6. bölge teşvik bölgesi. Gelin oraya yatırım yapın. Beşinci bölge teşvik bölgesi, gelin oraya bir yatırım yapın. Dördüncü bölge, önemli bir teşvik bölgesi, oraya bir yatırım yapın. Beyefendiler, en ufak bir riske dahi girmezler. Çünkü, oraya o yatırım yaparsa o bölge ayağa kalkacak” dedi. Erdoğan, Putin’in Rusya’da yatırım yapmayan, pasif direnişte bulunan iş adamlarını toplayarak, “Hepiniz yatırım yapacaksınız, yapmadığınız takdirde tüm yatırımlarınıza el koyacağım” dediğini söyledi. “Biz böyle bir şey istemiyoruz” diyen Erdoğan, 780 bin kilometrekarelik vatan toprağının her yerinde her türlü imkanı iş adamlarına hazırladıklarını kaydetti.

Yazarlar