Ezgi Mola

  • İsim
    : Ezgi
  • Soyad
    : Mola
  • Mesleği
    : Oyuncu
  • Doğum Tarihi
    : 1983
    1983-01-01
  • Uyruğu
    : Türkiye
BİYOGRAFİSİ

Tiyatro, sinema ve televizyon oyuncusu.
 
2000 yılında Akademi İstanbul’da eğitimine başladı. Henüz 18'ini bitirmeden Kartal Tibet'in yönettiği Karate Can dizisinde ilk televizyon deneyimini kazandı. Müjdat Gezen Sanat Merkezi'ni kazandı ve 4 yıl eğitim aldı. Bu arada Aydoğan Temel’den de 2 yıl tiyatro eğitimi aldı. Yine Aydoğan Temel’in liderliğindeki bir tiyatro topluluğuyla Çürük Elma oyununda ilk sahne deneyimini yaşadı. 2005 Kasımında BKM Atölye'ye katıldı. 2005 sonbaharında safça bir kuaförü canlandırdığı Hırsız Polis dizisinin gördüğü büyük ilgi sonucu kitlelerce tanınmaya başladı. 2006 yılında çevrilen Hayatımın Kadınısın filmindeki rolüyle başarı kazandı. Bu filmde kişisel hedef olarak gördüğü Türkân Şoray ile karşılıklı oynama fırsatı yakaladığı gibi, kendini gösterebileceği bir rolü canlandırma şansı da buldu. Bu rolüyle 2007 yılında En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında Sadri Alışık Ödülü sahibi oldu. 2008 yılında Uğur Yücel'in yönetmenliğinde Türkiye'de bir ilk olan Kolay Gelsin adlı doğaçlama sit-com denemesinde rol aldı, ama proje uzun ömürlü olmadı.
 
Filmografi
Program
Arkadaşım Hoşgeldin
Film
Patron Mutlu Son İstiyor - 2014
Soğuk - 2013
Sen Aydınlatırsın Geceyi - 2013 - Ceren
Celal ile Ceren - 2013
Pazarları Hiç Sevmem - 2012
Celal Tan ve Ailesinin Aşırı Acıklı Hikayesi - 2011
Ay Büyürken Uyuyamam - 2011
Dedemin İnsanları - 2011
Veda - 2010 - Latife
Hokkabaz - 2006 - Hemşire
Hayatımın Kadınısın - 2006 - Ahu
Organize İşler - 2005 - Berrak
Ejder Kapanı -2010
Dizi
Arkadaşım Hoşgeldin - 2013-
Bizim Ev - 2013
Kötü Yol-2012-Leman Aksular
Bir Ömür Yetmez - 2011 Hazal
Güneydoğudan Öyküler Önce Vatan -2010 - Ayşe
Canım Ailem - 2008-2010 - Feride
Sınıf - 2008 - Esra
Kolay Gelsin - 2008 - Kezo
Senden Başka - 2007 - Hayriye
Hırsız Polis - 2005-2006 - Gülay
Görünmez Adam - 2004
Sevinçli Haller - 2004
Sultan Makamı - 2003 - Seda
Unutma Beni - 2002 - Seda
Karate Can - 2000
TV Filmi
Hızlı Adımlar - 2004 - Selen
Tiyatro
Arkadaşım Hoşgeldin- 2013 (Halen sürüyor.)
Vur/Yağmala/Yeniden - 2008-2009 Murat Daltaban DOT
Hisseli Harikalar Kumpanyası - 2007 Haldun Dormen BKM
Çürük Elma 1998-1999 Aydoğan Temel ATT
Adalet Pantolonun Kemeridir -2003 MSM Müjdat Gezen MSM
Sizikiler 2005 Caner Alkaya BKM
Salak Oğlum 2004 Müjdat Gezen MSM
Artiz Mektebi 2005 Müjdat Gezen MSM
Karmakarışık 2004 Haldun Dormen MSM
Yalancı 2003 İlker Ayrık MSM


Ezgi Mola biyografisi

Ezgi Mola kimdir?

Ezgi Mola 1983 tarihinde doğmuş olup Oyuncu olarak görev yapmaktadır.

Ezgi Mola kaç yaşındadır?

Ezgi Mola 1983 tarihinde doğmuş olup 33 yaşındadır.

Ezgi Mola ne iş yapar?

Ezgi Mola Oyuncu olarak görev yapmaktadır.

Ezgi Mola nerelidir?

Ezgi Mola Türkiye vatandaşıdır.

©Copyright 2016 Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.