Teknoloji Facebook’a “Çocuk Etiketleme” Özelliği Geliyor!

Facebook’a “Çocuk Etiketleme” Özelliği Geliyor!

02.04.2015 - 13:48 | Son Güncellenme:

Facebook, kullanıcıları için yeni bir özellik daha geliştirdi! Gönderilerinize artık çocuklarınızı da etiketleyebilirsiniz! İşte Scrapbook…

Facebook’a “Çocuk Etiketleme” Özelliği Geliyor

Popüler sosyal ağ platformu Facebook, kullanıcıları için sık sık güncellemeler hazırlıyor ve özellikler geliştirmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde medya sektörüne soyunan ve artık haberlerin, reklamsız olarak doğrudan üzerinde okunabilmesine imkan tanıyan Facebook, şimdi de yeni bir etiketleme özelliğiyle daha karşımızda.

Haberin Devamı

Facebook’a kayıt olurken sorulan temel sorulardan biri de doğum tarihi. Arkadaşlarınız tarafından doğum gününüzün kutlanmasının yanı sıra belirli bir yaş aralığının altında olan yeni üyelere filtre getirmek amacıyla Facebook yönetimi tarafından zorunlu kılınan doğum tarihi, artık çocuklarınızı veya bebeklerinizi kaydettirmek istediğinizde sorun çıkarmayacak. Nasıl mı?

Mobil cihazlar için hemen hemen her hafta yeni bir güncelleme ile kapımızı çalan Facebook, şimdi de Scrapbook adını verdiği yeni hizmetiyle karşımızda. Facebook, üye olunurken 13 yaş üstü şartı aramadan, çocukların veya bebeklerin adına hesap açılıp ebeveyn tarafından yönetilmesine olanak sağlıyor. Yani, artık bebek ve çocuklar için 13 yaş üstünde göstererek kaydettirmek yerine, Scrapbook üzerinde hesap açabilir ve gönderilerinize ve durum güncellemelerinize etiketleyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Facebook’un Ürün Yöneticisi Dan Barak, bu konuda bir eksiğin keşfedildiğini ve kapatıldığını paylaştı. Şimdilik sadeceAmerikan kullanıcılara açılan Scrapbook, kısa süre içinde ülkemizde de kullanılabilir olacak.