Teknoloji Facebook’a Videolu Yorum Yeniliği

Facebook’a Videolu Yorum Yeniliği

18.05.2016 - 14:36 | Son Güncellenme:

Yakında gelecek güncelleme ile Facebook’ta bulunan bir gönderiye çekebileceğiniz bir video ile cevap verebileceksiniz.

Facebook’a Videolu Yorum Yeniliği

Sosyal medya şirketi bu özelliği bazı ülkelerde denemeye başladı ve kullanıcılarına herhangi bir durum güncellemesine videolu cevap verme özelliğinin kullanımını açtı. Sosyal medya devinin basın sözcüsü insanlara eğlenebilecekleri farklı araçlar vererek site içerisinde etkileşimin artmasını beklediklerini açıkladı.

Haberin Devamı
Mobilde de Bulunuyor

Videolu yorum özelliği sadece sitenin masaüstü versiyonuna değil aynı zamanda mobil platformda bulunan uygulamalarına da geldi. Şirketin iOS ve Android uygulamalarında bulunan bu özellik yine herkes tarafından değil sadece belirli bir ülkede bulunan kısıtlı bir kesin tarafından kullanılabiliyor. Ekran görüntülerinden gördüğümüz kadarıyla bir gönderiye videolu yorum yapmak istediğiniz takdirde yoruma fotoğraf eklemek için kullandığımız kamera simgesine dokunarak veya tıklayarak video kaydetmeye başlıyoruz ve kayıt bitince gönderiyoruz.

Facebook tarafından yapılan açıklamaya göre videolu yorumlar tıpkı video paylaşımları gibi olacak ve profilinizde yer alacak. Ayrıca yapılan videolu yorumlar otomatik olarak oynatılmayacak. Şirketin son dönemde video teknolojiler üzerine yaptığı yatırım ile tüketimi arttırmaya çalışıyor. Şimdiden 100 milyondan saatten fazla video sosyal medya sitesinde izlendi ve yorumlara gelen bu destek ile beraber izlenme saatinin hızla artması bekleniyor. Video ile beraber insanlar daha kolay paylaşım yapmaya ve daha çok etkileşime girmenin yolunu açıyor. Bunun en büyük kanıtı ise Snapchat. İnsanlar Snapchat üzerinden sadece bu formatta bir paylaşım yapıyor ve başkalarının paylaşımlarına yorum yapıyor.

Haberin Devamı

En güncel teknoloji haberleri ve yeni çıkan ürünler ile ilgili merak ettiğiniz sorunların cevaplarını Silikon Vadisi’nin Youtube kanalında bulabilirsiniz.